Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβολιασμός: Νέος μηχανισμός αναπλήρωσης για αδιάθετες δόσεις με λίστα αναμονής

Εμβολιασμός: Νέος μηχανισμός αναπλήρωσης για αδιάθετες δόσεις με λίστα αναμονής

Το νέο μηχανισμό για τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων στην Ελλάδα παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Το νέο μηχανισμό για τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων στην Ελλάδα παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως υπογράμμισε η Ελλάδα δημιουργεί έναν νέο μηχανισμό αναπλήρωσης για τις αδιάθετες δόσεις, ο οποίος θα περιλαμβάνει λίστα αναμονής.

«Τρέχουμε ήδη πιλοτικό πρόγραμμα σε διάφορες περιοχές τις χώρας, όπου σε πολλές περιοχές εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους και μέχρι στιγμής είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα» υπογράμμισε.

Πώς θα λειτουργεί ο νέος μηχανισμός

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως όταν οι πολίτες κλείνουν το ραντεβού τους, θα μπορούν να επιλέξουν να μπουν σε λίστα αναμονής και εάν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις τότε θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα.

«Κατά τη διάρκεια που ο πολίτης κλείνει το ραντεβού του στην πλατφόρμα θα μπορεί να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να μπει στη λίστα αναμονής. Για όσους πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους σε ΚΕΠ, φαρμακεία, είτε με την άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν μπαίνοντας στην πλατφόρμα και με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να επιλέξουν την επιλογή έτσι ώστε να μπουν στη λίστα αναμονής» ανέφερε.

«Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο το σύστημα αυτομάτως θα επιλέγει από τα μελλοντικά ραντεβού, συνήθως θα πρόκειται για ραντεβού μετά από 15 μέρες, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα» τόνισε.

Στη συνέχεια, οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS, όπου θα τους λέει το εμβολιαστικό κέντρο που θα μπορούν να μεταβούν και θα επιβεβαιώνουν ή όχι το νέο ραντεβού τους.

«Έτσι δικαιούχοι πολίτες με μελλοντικά ραντεβού θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα».

Σε περίπτωση που εξακολουθούμε να έχουμε αδιάθετες δόσεις

«Στην περίπτωση που εξακολουθούμε να έχουμε αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, ενεργοποιείται το υπάρχον σύστημα, κατά το οποίο αυτές χορηγούνται στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις και ενεργοποιούμε επιπλέον και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα ενταχθούν στο σύστημα αναπλήρωσης από αυτή την εβδομάδα» είπε.

«Η επιλογή της επαγγελματικής κατηγορίας των εκπαιδευτικών έγινε με βάση το κριτήριο ότι είναι η μοναδική επαγγελματική ομάδα που είναι ήδη στην πρώτη προτεραιοποίηση από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, έχουν γεωγραφική κάλυψη σε όλη τη χώρα και έχουν δημιουργήσει ένα μηχανισμό ανάλογο με αυτό των ενόπλων δυνάμεων έτσι ώστε σε πολύ λίγο χρόνο να μπορούν να κινητοποιήσουν συναδέλφους τους για να εμβολιαστούν» κατέληξε.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024