Polygreen : Με επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. εισέρχεται στην κυκλική οικονομία
Η εταιρία έχει ήδη παρουσία σε επτά χώρες και συγκεκριμένα στην Κύπρο, την Αλβανία, τη Β. Μακεδονία, τη Σερβία, το Ντουμπάι, το Ομάν και το Μαυρίκιο ενώ σύντομα ανοίγει γραφεία και στη Σαουδική Αραβία.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Την έναρξη της δραστηριότητας της στην αγορά της κυκλικής οικονομίας μέσα από έργα διαχείρισης αποβλήτων ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Polygreen.
Μέτοχος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος με την οικογένεια του να είναι μέτοχοι στην Polyeco, η οποία έχει δραστηριότητα σχεδόν 50 ετών στις περιβαλλοντικές λύσεις προς εταιρίες και την διαχείριση απορριμμάτων.
Σκοπός της Polygreen, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής παρουσίασης της εταιρίας είναι η αξιοποίηση ευκαιριών με την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων που επιταχύνουν την κυκλική οικονομία, η δημιουργία οικολογικής συνείδησης στις κοινότητες και η εκπαίδευση των πολιτών στην κυκλική οικονομία μέσω της τέχνης.
Η εταιρία έχει ήδη παρουσία σε επτά χώρες και συγκεκριμένα στην Κύπρο, την Αλβανία, τη Β. Μακεδονία, τη Σερβία, το Ντουμπάι, το Ομάν και το Μαυρίκιο ενώ σύντομα ανοίγει γραφεία και στη Σαουδική Αραβία.
Για το 2021 η Polygreen προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 20 εκ. ευρώ με έργα υποδομής στη Μ. Ανατολή, απόκτησης ακινήτων και διεύρυνση των δραστηριοτήτων στη ναυτιλία. Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία σκοπεύει στην απόκτηση ειδικών πλοίων για τη θαλάσσια απορρύπανση. Να σημειωθεί δε ότι η Polygreen ανέλαβε την απορρύπανση του μεγαλύτερου περσινού ναυαγίου πλοίου σε ό,τι αφορά την έκταση της ρύπανσης στον Μαυρίκιο.
Επίσης στα επενδυτικά της σχέδια περιλαμβάνεται και η δημιουργία εργοστασιακής μονάδας για παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων από επεξεργασμένα απόβλητα. Το εργοστάσιο που θα δημιουργηθεί στη Σάρτζα, (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) θα αξιοποιεί ενεργειακά απόβλητα και συγκεκριμένα θα υποδέχεται οργανικά απόβλητα, που έχουν ενεργειακή αξία και μετά από επεξεργασία θα παράγει ενεργειακό καύσιμο που θα αξιοποιείται από εργοστάσια τσιμέντου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις