#Artattack: Ένα χρόνο μετά οι καλλιτέχνες περνούν στην επίθεση
Μια πρωτοβουλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο για την κρίση του πολιτισμού και των τεχνών εν μέσω πανδημίας
- Υπό κράτηση η Ειρήνη Μουρτζούκου – Την Παρασκευή στο αυτόφωρο για συκοφαντική δυσφήμηση
- Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας η πισίνα στο ακίνητο του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θυμάται την πρώτη του συνάντηση με την Τζούλια Ρόμπερτς με αφορμή το «Pretty Woman»
- «Καλπάζουν» οι τιμές του φυσικού αερίου
Μπροστά στον ένα χρόνο με τους χώρους πολιτισμού κλειστούς, δεκάδες σωματεία και φορείς εργαζομένων και δημιουργών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, οργάνωσαν ένα διήμερο πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης κάτω από το σύνθημα #artattack.
Το διήμερο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαρτίου, είχε ως στόχο να αποτελέσει ορόσημο στον αγώνα των ανθρώπων του πολιτισμού μέσα σε συνθήκες που χτυπιέται πιο έντονα από ποτέ το δικαίωμά στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στην υγεία.
Μουσικά σύνολα, ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στις δράσεις του διημέρου τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Μέσα από από αυτή την πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, δημιουργήθηκε και το βίντεο #Artattack: Ένα χρόνο μετά οι καλλιτέχνες στην επίθεση.
Στο εννιάλεπτο βίντεο παρακολουθούμε καλλιτέχνες όπως ζωγράφους, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές αλλά και τεχνικούς, να προετοιμάζονται για το διήμερο πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης, όπως και στιγμιότυπα από τις δράσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες γωνιές της χώρας.
Ένα χρόνο μετά…
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνει:
«Η πλειονότητα του κλάδου, με ευθύνη της Κυβέρνησης, συνεχίζουμε να είμαστε ξεκρέμαστοι. Ταυτόχρονα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την παραπέρα ανατροπή των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν κατακτηθεί με αγώνες.
Ένα χρόνο μετά…
Η κυβέρνηση προχωράει μεθοδικά. Στόχος η επέκταση της ελαστικής απασχόλησης, της δουλειάς με το μπλοκάκι σε βάρος της σταθερής και πλήρους εργασίας με δικαιώματα. Προωθείται σταθερά η αντίληψη πως ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να είναι εργοδότης και manager του εαυτού του.
Στο νέο τοπίο που ετοιμάζουν μας λένε πως δεν χωράμε όλοι.
Ένα χρόνο μετά…
Η ανάγκη για ζωντανή επαφή με το κοινό, η ανάγκη της κοινωνίας για πολιτιστική, ηθική ανάταση ολοένα και μεγαλώνει.
Ένα χρόνο μετά…
Αντί για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, βλέπουμε μέτρα όξυνσης της καταστολής .
Ένα χρόνο μετά…
Δεν είμαστε στην αναμονή, αλλά βγαίνουμε πιο μπροστά. Διεκδικούμε μία ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας για να μπορούμε να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
Ένα χρόνο μετά…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις