Αυτή η εφαρμογή αναγνωρίζει φίδια και αράχνες και σου λέει αν είναι επικίνδυνα
Δείτε πως σώζει ζωές ανθρώπων αλλά και ζώων.
- «Φτάνει πια η κοροϊδία» - Τέσσερα χρόνια σε κοντέινερ 60 σεισμόπληκτες οικογένειες στη Λάρισα
- Μαχαιρωμένος εντοπίστηκε ένας 62χρονος στην Κύπρο - Συνελήφθη η σύζυγος
- Βρέθηκε «το 138ο εγγόνι» από τις Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου
- Πολιτική κόντρα για τα λύματα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος - «Δεν είναι μία εικόνα ιδανική»
Το Critterpedia είναι μια μοναδική εφαρμογή η οποία χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αλγόριθμο μπορεί και αναγνωρίζει τα είδη αράχνης ή φιδιών που υποβάλλουν οι χρήστες δείχνοντας ποια από αυτά είναι δηλητηριώδη και ποια όχι.
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στην Αυστραλία όπου ζουν περισσότερα από 170 είδη φιδιών και 2000 είδη αράχνης- ανάμεσα στα οποία μερικά από τα πιο θανατηφόρα στον πλανήτη.
Ο δημιουργός της εφαρμογής αναφέρει ως πηγή έμπνευσης για το Critterpedia την Βρετανίδα πεθερά του!
«Σε ένα από τα ταξίδια της στην Αυστραλία η πεθερά μου είχε γίνει μαγνήτης για διάφορα έντομα και ζωύφια. Ήθελε συνέχεια να μάθει τι ήταν καθένα από αυτά και αν ήταν επικίνδυνο. Μας είχε τρελάνει στις ερωτήσεις. Εμείς δεν είχαμε πάντα τις απαντήσεις πράγμα που έκανε την κατάσταση χειρότερη» αναφέρει ο ίδιος.
Ψάχνοντας το διαδίκτυο για λύση συνειδητοποίησε πως το εργαλείο που χρειαζόταν δεν υπήρχε και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί με τη σύζυγό του με την δημιουργίας μιας εφαρμογής αφιερωμένης στην αναγνώριση φιδιών, αραχνών και λοιπών ζωυφίων.
Η εφαρμογή «βλέπει» την φωτογραφία που τραβάτε με το κινητό σας και με τη βοήθεια ειδικού αλγορίθμου αναγνωρίζει το είδος του ζώου και παρέχει σχετικές πληροφορίες.
Μάλιστα το Critterpedia λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις εικόνες που παρέχει ο χρήστης αλλά και πρόσθετες πληροφορίες, όπως την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.
Η εφαρμογή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού, ειδικά τώρα που όλο και περισσότεροι περνούν χρόνο κοντά στη φύση και να σώσει ζωές ανθρώπων και ζώων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις