Βρέθηκε άθικτη σοκολάτα 121 ετών που είχε παραγγείλει η βασίλισσα Βικτώρια
Μπροστά σε ένα απίθανο θέματα βρέθηκαν οι διαχειριστές αγγλικού αρχοντικού
Μπροστά σε ένα απίθανο θέματα βρέθηκαν οι διαχειριστές αγγλικού αρχοντικού.
Στη σοφίτα του οικήματος βρέθηκε σοκολάτα 121 ετών, που είχε παραγγείλει η βασίλισσα Βικτώρια τα βρετανικά στρατεύματα που πολεμούσαν στη Νότια Αφρική.
Η σοκολάτα βρέθηκε σε ένα κουτί και ο ιδιοκτήτης της ήταν Άγγλος αριστοκράτης που πολέμησε στον Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς, τον Σερ Χένρι Έντουαρντ Πάστον – Μπέντινγκφιλντ, και βρέθηκε στη θήκη του για το κράνος στο προγονικό σπίτι της οικογένειάς του, το 500 ετών Oxburgh Hall στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας.
«Αν και δεν θα το θέλατε ως πασχαλινή απόλαυση, είναι ακόμα άρτιο και αποτελεί αξιοσημείωτο εύρημα», δήλωσε η Άννα Φορστ, επιμελήτρια Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Ταμείο (National Trust), μια φιλανθρωπική οργάνωση που διαχειρίζεται το Oxburgh Hall.
Η συσκευασία έχει ένα μήνυμα με τον γραφικό χαρακτήρα της Βικτώριας που λέει: «Σας εύχομαι καλή χρονιά» και την επιγραφή «Νότια Αφρική 1900», καθώς και ένα πορτρέτο της βασίλισσας.
Το National Trust είπε ότι πίστευε ότι ο Χένρι είχε κρατήσει το κράνος και τη σοκολάτα μαζί ως αναμνηστικά της συμμετοχής του στον πόλεμο. Ανακαλύφθηκαν μεταξύ των αντικειμένων της κόρης του Φράνσις Γκρέατχεντ μετά τον θάνατό της σε ηλικία 100 ετών το 2020.
Ο δεύτερος πόλεμος των Μπόερς, από το 1899 και το 1902, ήταν η μάχη μεταξύ βρετανικών στρατευμάτων και των δυνάμεων δύο ανεξάρτητων κρατών της Νότιας Αφρικής που διοικούνταν από τους Μπόερς, αγρότες που μιλούσαν αφρικανικά, σε περιοχές όπου είχαν βρεθεί τεράστια κοιτάσματα χρυσού και διαμαντιών.
Η Βικτώρια παρήγγειλε 100.000 μπάρες σοκολάτας των 226 γραμμαρίων η καθεμία για να ανυψώσει το ηθικό των στρατευμάτων στην περιοχή.
Οι τρεις βασικοί κατασκευαστές σοκολάτας της Βρετανίας εκείνη την εποχή, οι Cadbury, Fry και Rowntree, διευθύνονταν από τους Quakers που αντιτάχθηκαν στον πόλεμο, οπότε αρνήθηκαν να δεχτούν πληρωμή για την παραγγελία και συσκεύασαν τη σοκολάτα σε κονσέρβες.
Ωστόσο, η βασίλισσα επέμεινε στους Βρετανούς στρατιώτες να γνωρίζουν ότι οι λιχουδιές τους προέρχονταν από την πατρίδα, και οι κατασκευαστές παραιτήθηκαν και έβαλαν σήμα σε μερικές από τις σοκολάτες, αν και όχι στα κουτιά.
Ενώ κάποια κουτιά διατηρήθηκαν, είπε το National Trust, είναι εξαιρετικά σπάνιο να εντοπίσουμε κάποιο στον αρχικό του ιδιοκτήτη και ακόμη σπανιότερο να βρούμε τη σοκολάτα, καθώς οι περισσότεροι παραλήπτες την έτρωγαν.
- H Ρωσία προελαύνει καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά στην «πιο επικίνδυνη φάση»
- Άννα Βίσση: Δείτε το ανατρεπτικό video clip για το νέο της τραγούδι
- Στο Δήμο Αθηναίων αντιπροσωπεία του κογκρέσου τοπικών και περιφερειακών αρχών του συμβουλίου της Ευρώπης
- Γαλλία: Τα «μασάει» για τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ – Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «χαίρει ασυλίας»
- Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο – «Μου έδωσαν μισό άνθρωπο»
- Η Μέρκελ δεν μετανιώνει για τίποτα – Tι λέει ο γερμανικός Τύπος για το βιβλίο της