Κινητικότητα από τη μεριά της Τουρκίας παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, με πολλούς να φοβούνται την επανάληψη μιας έντασης ανάλογη με αυτή των αρχών του 2020, πριν την επέλαση του κοροναϊού.
Την Πέμπτη, επανεμφανίστηκε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) τύπου «Μπαϊρακτάρ» να κάνει βόλτες κατά μήκος της συνοριογραμμής κοντά στο δέλτα του Έβρου με κωδικό πτήσης 1453.
Δείτε την εικόνα:
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως καταγράφηκε μια παράνομη πτήση drone η οποία έφτασε σε βάθος δύο χιλιομέτρων εντός της ελληνικής πλευράς.
Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Open στόχος των Τούρκων φαίνεται να είναι οι ενέδρες που στήνει η ελληνική πλευρά για να αποτρέπει την είσοδο παράτυπων μεταναστών από τα περάσματα του Έβρου.
Γενικότερα, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αισθητά οι πτήσεις των τουρκικών drones στην περιοχή.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.