Κοροναϊός – Παπαευαγγέλου : Σε ποιες περιοχές παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων
Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στο μέτωπο του κοροναϊού παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας
Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στο μέτωπο του κοροναϊού παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, η καθηγήτρια έκανε λόγο για αύξηση 28% των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, επισημαίνοντας πως η συμπρωτεύουσα έχει σήμερα πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα.
«Παρ’ όλο που παρατηρούσε σταθεροποίηση της πανδημίας στη Νότια Ελλάδα, διαπιστώνεται σταθερή και σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε συστηματική αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές νησιωτικές περιοχές, όπως η Ρόδος, η Άνδρος και οι Σποράδες, παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων στα νησιά αυτά παραμένει χαμηλός.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε πως παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, και την Αχαΐα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς -όπως είπε- «δεν πάνε καλά από πλευράς επιδημιολογικών στοιχείων».
27.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική
Όπως τόνισε η καθηγήτρια, στο σύνολο της επικράτειας εντοπίζονται αυτή τη στιγμή 27.000 ενεργά κρούσματα του ιού, τα μισά από τα οποία βρίσκονται στην Αττική.
Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας της εβδομάδας αναλογικά με τα τεστ ανήλθε σύμφωνα με την ίδια στο 6,8%, με την κ. Παπαευαγγέλου πάντως να κάνει λόγο για τάση σταθεροποίησης της πανδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, ωστόσο η αποσυμπίεση στις ΜΕΘ αναμένεται σε «δύο με τρεις βδομάδες».
Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις