«Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μου είπε να σιωπήσω» λέει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του πρέσβη της Βενεζουέλας – Γιατί δεν έχει δικαιωθεί ακόμα
Η κ. Μπουζαρανίδου, η οποία εργαζόταν ως σεφ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, κακοποιήθηκε από τον τότε πρέσβη και όπως δηλώνει πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις της κ. Ξένιας Μπουζαρανίδου, της γυναίκας που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φράνκλιν Γκονζάλες, στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».
Η κ. Μπουζαρανίδου, η οποία εργαζόταν ως σεφ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, κακοποιήθηκε από τον τότε πρέσβη και όπως δηλώνει πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό.
Οι περιγραφές της για τον εφιάλτη που βίωσε είναι χαρακτηριστικές.
«Το 2011 ξεκίνησα να δουλεύω στην πρεσβεία της Βενεζουέλα. Το 2012 ήρθε ο κ. Γκονζάλες και έκανε τη ζωή μας κόλαση. Όχι μόνο τη δική μου, και άλλων 4 γυναικών. Σε τέτοιο σημείο, που πήγαινα στη δουλειά και ήθελα να είμαι αόρατη. Να μη με βλέπει» τονίζει, κάνοντας λόγο ότι ο πρέσβης έμπαινε στον χώρο εργασίας της με τα εσώρουχα και προσπαθούσε να την απομονώσει.
«Είχα την ατυχία επειδή δούλευα στο σπίτι, στην οικία του πρέσβη, να είμαι μόνη μου. Οπότε δεν ήταν πολύ εύκολο να αποφύγω το αφεντικό μου. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ισοπεδωτικό. Σε ισοπεδώνει σαν άνθρωπο και είναι κάτι που το κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου. Δεν φεύγει, δεν είναι κάτι που ξεπερνάς σε μια μέρα. Έκανα περίπου 7χρόνια για να το ξεπεράσω μέσα μου» προσθέτει.
Η παρέμβαση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκάλυψη του θέματος
Όπως αναφέρει και όπως έχει γίνει γνώστο εδώ και χρόνια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, Αλέξης Τσίπρας, παρενέβη με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, προκειμένου να απομακρυνθεί ο πρέσβης και να συγκαλυφθεί η υπόθεση.
«Έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί το θέμα. Υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά» αναφέρει η σεφ.
«Εκείνη την εποχή ήταν σε άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Βενεζουέλα ήταν πολύ καλές. Ήταν προεκλογική περίοδος, οπότε το να έβγαινε ένα τέτοιου τύπου σκάνδαλο, θα αμαύρωνε ίσως την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με την κ. Μπουζαρανίδου, από τις πέντε γυναίκες που κακοποίησε και παρενόχλησε σεξουαλικά ο πρέσβης της Βενεζουέλας, η ίδια και άλλη μια προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. «Οι υπόλοιπες φοβήθηκαν» υποστηρίζει.
Αφότου αντικαταστάθηκε ο κακοποιητής πρέσβης, η σεφ απολύθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Μάλιστα, δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά, καθώς όταν πήγαινε σε νέους εργοδότες και αυτοί τηλεφωνούσαν στην τέως εργασία της, εκείνοι την δυσφυμούσαν ως κακή υπάλληλο.
Περιμένει ακόμα τη δικαίωση
Παρότι η κ. Μπουζαρανίδου δικαιώθηκε δικαστικά και η υποθεσή της τελεσιδίκησε, ακόμα δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση.
«Η απόφαση με δικαιώνει πανηγυρικά. Λέει ότι απολύθηκα λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που υπέστην. Επιδικάζει μια ηθική βλάβη, κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση» επισημαίνει.
«Εξοργίστηκα και βγήκα να μιλήσω. Ακούγοντας να μιλάνε για το θέμα τους πολιτικούς, χρησιμοποίησαν και τη δική μου υπόθεση. Απλά υποκρινόντουσαν. Υπέστη μια κακοποίηση, έκανα καταγγελία. Έγινε δικαστήριο, δικαιώθηκα. Και τα τελευταία χρόνια κανείς δεν εκτελεί την απόφαση του δικαστηρίου. Και εξοργίζομαι όταν ακούω τους πολιτικούς μας να λένε «βγείτε και μιλήστε». Μιλήσαμε. Και μετά; Τι θα γίνει μετά;» καταλήγει.
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη
- Κόβεται το σεξ; Τι να κάνεις για να αυξήσεις τη διάθεσή σου
- Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»
- Επενδυτικό κενό και χαμηλή παραγωγικότητα τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία