Η Φιόρη Ζαφειροπούλου έγραψε μια όμορφη και δύσκολη ιστορία για όλες τις γυναίκες
"Η άχρονη παραλία" είναι ένα βιλίο που θα διαβαστεί πολύ και θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο
Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο ανοίγει και η όρεξή μας για καλά, φρέσκα βιβλία. Ένα μυθιστόρημα ικανό να μας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο για απολαυστικές Κυριακές στο μπαλκόνι ακούγεται καλή ιδέα!
«Η άχρονη παραλία» της Φιόρης Ζαφειροπούλου είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα (και κάτι παραπάνω, για την ακρίβεια) που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις KAKTOS και περιμένει να συναντήσει τους αναγνώστες που θα το αγαπήσουν όπως του αξίζουν. Δεν γράφτηκε μόνο για να ψυχαγωγήσει, αλλά και να ενεργοποιήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.
Η υπόθεση
Εκείνη γεννήθηκε σε μια από τις πλούσιες οικογένειες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι γυναίκες θεωρείται πως ζουν ισότιμα με τους άντρες. Εκείνες ζουν στα φτωχά κράτη των Βαλκανίων και της Αφρικής, όπου η αξία της γυναίκας είναι αναλώσιμη.
Εκείνη είναι μια γυναίκα δυναμική, μια σύγχρονη αμαζόνα, που μέσα στην κοινωνία μας, αγκυλωμένη ακόμα στις παθογένειες του χθες, προσπαθεί να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει: τον αληθινό έρωτα, την αναγνώριση, μια επιτυχημένη ανεξάρτητη καριέρα. Εκείνες είναι θύματα μιας τραγικής ιστορίας που εκτυλίσσεται παράλληλα στα ίδια ή σε άλλα γεωγραφικά μήκη.
Νεαρές γυναίκες αδύναμες, που δεν πρόλαβαν να ονειρευτούν, τους έσκισαν τα πέπλα της αθωότητας φορώντας τους τις αλυσίδες της σωματεμπορίας. Συναντιούνται οι δρόμοι τους στο φυσικό πέρασμα των τράφικερ από την Ανατολή στη Δύση, στα ελληνικά παράλια.
Ένα ηλιόλουστο απόγευμα σε μια ψαροταβέρνα πάνω στη θάλασσα ξεκινάει μια ιστορία απελευθέρωσης, τόσο ψυχικής όσο και σωματικής, για όλες τους. Μέσα από μια πορεία δύσκολη, γεμάτη εμπόδια και πισωγυρίσματα, εκείνη στρέφεται προς τα μέσα προκειμένου να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που είχε, αλλά δεν γνώριζε. Εκείνες δεν έχουν σε κανέναν να στραφούν, δεν τους ανήκει ούτε καν το ίδιο τους το σώμα. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να τις βοηθήσει.
Πώς όμως; Ανακλύψτε το στις σελίδες του βιβλίου της Φιόρης Ζαφειροπούλου.
Μέρος των εσόδων της συγγραφέως δωρίζονται σε κοινωφελείς οργανισμούς για την ένταξη γυναικών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και θυμάτων έμφυλης βίας.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Φιόρη Ζαφειροπούλου είναι κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια, ακαδημαϊκή ερευνήτρια, συγγραφέας μυθιστορημάτων, σύμβουλος πολιτικής & παγκόσμια ομιλήτρια στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη βιομηχανία της μόδας και στην ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων εμπορίας και γυναικών σε κίνδυνο εκμετάλλευσης.
Ανακηρύχθηκε μέλος του Green Woman Board από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας 2020 και στις 100TOP Women 2019 από το Marie Claire Hellas . Ήταν η κεντρική ομιλήτρια στο Athens40 & BBC News Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας 2020. Ήταν επίσης η κεντρική ομιλήτρια στα Ηνωμένα Έθνη – Τομέας Περιβάλλοντος την Ημέρα της Γυναίκας 2018 στην Αθήνα.
Η Φιόρη ήταν ο κεντρικός χαρακτήρας στο ντοκιμαντέρ “One Over Many” της Ελβετίδας σκηνοθέτριας Daphne Bengoa, σε παραγωγή του Flux Laboratory & OOM 2017.
Η ιστορία της έχει εμπνεύσει τη δημιουργία ντοκιμαντέρ κινηματογραφικών και τηλεοπτικών και έχει δημοσιευτεί από δημοσιογραφικά πρακτορεία σε πολλές χώρες του πλανήτη, είναι ομιλήτρια σε παγκόσμια φόρουμ και φεστιβάλ ενδυνάμωσης, η έρευνά της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά βιβλία.
Το βιογραφικό της έχει κι άλλα, πολλά κεφάλαια, ενώ ολοένα επεκτείνεται καθώς η δράση της Φιόρης συνεχίζεται αγύγγυστα σε διάφορους τομείς που την αφορούν, όλοι σχετικοί με την ποιότητα ζωής, την δικαιοσύνη, την θηλυκότητα και την δημιουργία.
- Δυναστεία Μπέκαμ: Μεγιστάνες με περισσότερα από 1 δισ. ευρώ
- Κοζάνη: Κατολίσθηση στο δρόμο προς Πολύφυτο
- Έφηβοι: Δεν χρειάζονται μόνο γονικό έλεγχο, αλλά και περισσότερη αυτονομία – Τι συστήνουν ειδικοί
- Μπαρτζώκας: «Δεν γινόταν να σουτάρουν με 65% στα τρίποντα για 40 λεπτά»
- EDF: Σε πλήρη λειτουργία ο στόλος των πυρηνικών σταθμών της στη Γαλλία
- Γουόκαπ: «Δείξαμε χαρακτήρα και ανθεκτικότητα στο δεύτερο ημίχρονο»