Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Pyscis: Γκουρμέ ψαροφαγία μέσα σε μια αειφόρο κονσέρβα

Pyscis: Γκουρμέ ψαροφαγία μέσα σε μια αειφόρο κονσέρβα

Το μέλλον στην κονσερβοποίηση των ψαριών και των θαλασσινών έρχεται από την Βιέννη και την Ισπανία

Για όσους θέλουν να φάνε πιο βιώσιμα και προσεκτικά, η γνωριμία τους με της Pyscis, μιας γκουρμέ  εταιρείας κονσερβοποίησης ψαριών από τη Βιέννη, θα είναι σίγουρα ένα ευχάριστο γεγονός.

Δημιουργήθηκε από τον Marwan Saba, τον ιδιοκτήτη του «Hans Reh», ενός τοπικού παντοπωλείου που ειδικεύεται στις κονσέρβες ψαριών και την κόρη του, Song-I Saba.

Η Pyscis, λοιπόν, πουλά εποχικά πελαγικά ψάρια που προέρχονται υπεύθυνα από τα ισπανικά νερά και συσκευάζονται σε περιορισμένες ποσότητες. Οι προσφορές του περιλαμβάνουν μπλε μύδια, τόνο και δύο τύπους σαρδέλας- οι σαρδέλες ξαπλώνουν μέσα σε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας που έχει επιλεγεί ειδικά για να ταιριάξει καλά με τα ψάρια.

View this post on Instagram

A post shared by PYSCIS (@pyscis.conserves)

«Κανένα από τα υποείδη που χρησιμοποιούμε δεν υπεραλιεύθηκε», εξηγεί ο Song-I για τις προσπάθειες αειφορίας της μάρκας. «Αυτά τα ψάρια, όπως και με τον τόνο, είναι λιγότερο γνωστά στη βιομηχανία, αλλά είναι πραγματικά πιο υγιεινά: Επειδή είναι νεότερα, δεν συσσωρεύουν τόσες τοξίνες.»

Κάθε κονσέβρα από κασσίτερο έρχεται τυλιγμένη σε λευκό χαρτί στολισμένο με το σχέδιο του ψαριού/ θαλασσινού που έχει μέσα. Το χαρτί συγκρατείται πάνω στην κονσέρβα χάρη σε μια ταινία από φυσικό καουτσούκ.

Οι μέθοδοι συντήρησης των τροφίμων εκτός ψυγείου παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες από το 1809, όταν ο Ναπολέων απένειμε στον Nicolas Appert – γνωστό ως Πατέρα της Κονσερβοποίησης – 12.000 φράγκα για τη νίκη ενός διαγωνισμού για να βρει την καλύτερη μέθοδο αποθήκευσης σιτηρών για τα στρατεύματά του.

Πάντως, οι λεπτές πινελιές της κονσερβοποίησης by Pyscis  ανεβάζει τον πήχη.

Must in

Ολυμπιακός: Η «kalimera» με… Φαλ και Φουρνιέ να πανηγυρίζουν (vid)

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε την καθιερωμένη καλημέρα της στα social media, με πρωταγωνιστές του Μουστάφα Φαλ και Εβάν Φουρνιέ σε… πανηγυρικό κλίμα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο