Η απόλυτη ανοιξιάτικη μακαρονάδα από τον σχεδιαστή Zac Posen
Με μια χαρακτηριστική αψάδα και ό, τι πρέπει για το πρώτο γεύμα στο μπαλκόνι
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Έχοντας από καιρό βρει έμπνευση στην κουζίνα, ο σχεδιαστής μοιράζεται μια συνταγή για μια μακαρονάδα με σάλτσα αχινού που τελειοποίησε μετά από ένα ταξίδι του στη Σαρδηνία.
Ο σχεδιαστής συνιστά το ανακάτεμα της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σερβίρει το πιάτο αμέσως μετά την παρασκευή του.
Ο ίδιος λέει γι’ αυτό το πιάτο:
«Έχω εμπνευστεί σίγουρα από το φαγητό καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, καθώς και από τη μητέρα φύση. Έχω φτιάξει πολλά κομμάτια που έχουν κεντήματα που μου θυμίζουν τα σχήματα του αχινού. Δοκίμασα αυτό το πιάτο στο πρώτο μου ταξίδι στη Σαρδηνία.
Ήταν νόστιμο και έτσι, έκανα μια προσπάθεια μια προσπάθεια να το τελειοποιήσω μόνος μου. Το κέλυφος του αχινού δίνει μια απίστευτη αίσθηση θαλασσινής φρεσκάδας.
Λατρεύω τα βιβλία μαγειρικής. Ο μπαμπάς μου έσωζε κάθε απόσπασμα από τους New York Times και, μεγαλώνοντας, είχα ένα υπέροχο βιβλίο μαγειρικής. Ήμουν ένα παιδί που μεγάλωσε τρώγοντας tofu και φύκια.
Άλλες πηγές έμπνευσής μου ήταν οι γειτονιές της Chinatown και της Μικρής Ιταλίας, και δεν πέρασε πολύς καιρός που, ως νεαρός, άρχισα να πειραματίζομαι και στην κουζίνα, κάνοντας περίτεχνα επιδόρπια για οικογενειακές εκδηλώσεις ή, στα χρόνια του γυμνασίου μου, οργανώνοντας δείπνα για τους φίλους μου».
Το 2001, όταν ο Posen ξεκίνησε για πρώτη φορά ως σχεδιαστής, αφού σπούδασε στο Parsons στη Νέα Υόρκη και στο Central Saint Martins στο Λονδίνο, δημιούργησε ένα ατελιέ στο σαλόνι του παιδικού του σπιτιού.
«Καθώς οι απαιτήσεις άρχισαν να αυξάνονται», λέει ο Posen για το ομώνυμο brand του, «το μαγείρεμα ήταν πάντα η παρηγοριά μου, το χαρούμενο μέρος μου».
Άρχισε να μοιράζεται τα πιάτα που δημιούργησε, τα πάντα, από σούπα matzo ball μέχρι σπιτικό ramen έως πέστο με γλυκό ιταλικό λουκάνικο έως μπισκότα σοκολάτας βουτύρου, στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #CookingwithZac, ευχαριστώντας τους οπαδούς του με έναν προσωπικό, χαρούμενο τόνο και υπέροχες φωτογραφίες.
Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο Posen κυκλοφόρησε ακόμη και ένα βιβλίο μαγειρικής, «Cooking With Zac».
Φτιάξτε κι εσείς την μακαρονάδα του Posen, εύκολα και διασκεδαστικά.
Υλικά:
1 κιλό σπαγγέτι
¼ φλιτζάνι κέλυφος αχινού
2 κουταλιές αλάτι βούτυρο
⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας συν ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάλτε το uni, το ελαιόλαδο, τη βαριά κρέμα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέστε σχοινόπρασο στο μπλέντερ, αποθηκεύοντας μερικά για να το χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα.
3. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο δοχείο που είναι αρκετά μεγάλο για όλα τα ζυμαρικά, λιώστε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
5. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε ¾ από ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών.
6. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο μείγμα βουτύρου και νερού ζυμαρικών. Φροντίστε να το πετάξετε έτσι ώστε το μείγμα να επικαλύπτει καλά τα ζυμαρικά.
7. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε και στη συνέχεια πιάστε και καλύψτε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις