Μια πολύ δύσκολη εφημερία είχε για ακόμα μια μέρα το «Λαϊκό» νοσοκομείο.

Δύο ώρες πριν την ολοκλήρωση της εφημερίας, έχουν γίνει 37 εισαγωγές covid περιστατικών, ενώ ακόμα δύο άτομα διασωληνώθηκαν.

Η πίεση στο σύστημα υγείας της Αττικής εντείνεται. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν φαίνεται να πέφτει, ενώ οι εικόνες συνωστισμού και συναθροίσεων των νέων προκαλούν προβληματισμό.

Θλίψη για την 16χρονη που έσβησε από κορoναϊό

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτους μιας 16χρονη με καταγωγή από τις Φιλιππίνες από κοροναϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας μέσα σε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη οποία διεκομίσθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» άσφυγμη και απνοϊκή.

Η άτυχη κοπέλα νοσούσε με κοροναϊό και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Οι ιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (μοριακή εξέταση) η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό.

Στη μονάδα λοιμώξεων του Αγία Σοφία νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές. Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο.