Ένα ολοκαίνουργιο σχήμα μακαρονιού μόλις κυκλοφόρησε – Γνωρίστε το cascatelli
Το μακαρόνι με τις κυματιστές άκρες θυμίζει μικρό καταρράκτη και έχει εξαιρετική ικανότητα να «κρατάει» τη σάλτσα του.
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Σημαντικά νέα από τον κόσμο των ζυμαρικών: ένα ολοκαίνουργιο σχήμα μακαρονιού μόλις κυκλοφόρησε. Ιδού το «cascatelli»!
Καθώς εκεί έξω κυκλοφορούν ήδη περίπου 350 διαφορετικά σχήματα μακαρονιών πόσο εύκολο είναι να εφεύρει κανείς ένα νέο και επίσης τι ανάγκη εξυπηρετεί;
Ο Νταν Πάσμαν, παρουσιαστής του βραβευμένου γαστρονομικού podcast «The Sporkful» και δημιουργός του ολοκαίνουργιου casscatelli (μικρός καταρράκτης στα ιταλικά) υποστηρίζει πως πολλά από τα μακαρόνια που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι μέτριου επιπέδου. Αφού είδε πως υπήρχε μεγάλο περιθώριο για βελτίωση αποφάσισε να φτιάξει το δικό του, ολόφρεσκο σχήμα.
«Το σπαγγέτι είναι απλά ένα σωλήνας. Μετά από μερικές μπουκιές είναι κάπως μονότονο. Το σχήμα επίσης δεν κρατά πολύ καλά τη σάλτσα» αναφέρει ο ίδιος.
dan pashman from @thesporkful podcast invented a new pasta shape! and it’s good! i know, how dare he! i spoke with the absolute madman himself about his years-long journey to defy the pasta gods and create “cascatelli” https://t.co/YVZN8wzq9v
— dom nero (@dominicknero) March 31, 2021
Ο Πάσμαν πέρασε τρία χρόνια αναζητώντας το «τέλειο» μακαρόνι. Ο ίδιος αγόρασε, έφαγε, μελέτησε και κατηγοριοποίησε όλα τα υπάρχοντα είδη. «Συνδύασα τις αρετές των σχημάτων που μου άρεσαν περισσότερο και που δεν είχαν συνδυαστεί ποτέ στο παρελθόν» λέει.
Το ιδανικό σχήμα μακαρονιού που είχε στο μυαλό του ήταν εκείνο που θα πρόσφερε ικανοποίηση σε κάθε μπουκιά ενώ θα είχε την ικανότητα να «κρατάει» καλά την σάλτσα του και να πιάνεται εύκολα στο πιρούνι.
Μετά από χρόνια έρευνας τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψει το αριστούργημά του: το cascatelli- μια κοντή λωρίδα με κυματιστές άκρες η οποία «στρίβει» 90 μοίρες.
«Οι κυματιστές άκρες του δίνουν το χαρακτηριστικό σχήμα και την υφή του» λέει ο Πάσμαν. Το σημείο στο οποίο το μακαρόνι «στρίβει» προσφέρει μια ευχάριστη αντίσταση στα δόντια την ώρα του μασήματος καθιστώντας κάθε μπουκιά απολαυστική.
Το cascatelli μοιάζει με έναν συνδυασμό από malfadine και bucatini και τα πάει εξαιρετικά στο «κουβάλημα» της σάλτσας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις