Το λάδι macadamia (μακαντάμια) που εξάγεται από τους ξηρούς καρπούς από τα αυστραλιανά macadamia, είναι ένα ευέλικτο φυσικό συστατικό γεμάτο με απίστευτα οφέλη για την υγεία. Παρόλο που χρησιμοποιείται συνήθως στην κουζίνα ως μαγειρικό λάδι, το λάδι macadamia συναντάται πολύ και στην ομορφιά καθώς οι ενυδατικές του ιδιότητες το καθιστούν μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας μαλλιών.

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, ωμέγα 9, παλμιτολεϊκό οξύ και άλλα ακόρεστα λιπαρά οξέα, η μοναδική σύνθεση του ελαίου macadamia διαχωρίζεται από άλλα φυσικά έλαια, καθώς είναι παρόμοιο με το σμήγμα, το οποίο είναι το φυσικό λάδι του τριχωτού της κεφαλής μας. Λόγω αυτού, όταν εφαρμόζεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλα τα μαλλιά, το λάδι macadamia εγχέεται εύκολα σε κάθε σκέλος, αναζωογονώντας εντελώς από τη ρίζα έως την άκρη.

Επαναφέρει τη ζημιά των μαλλιών

Οι επανορθωτικές ιδιότητες του λαδιού το καθιστούν εξαιρετικό παράγοντα για τη θεραπεία των ξηρών άκρων και την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας, αμέσως μετά την εφαρμογή, τα ισχυρά στοιχεία του λαδιού διαπερνούν τους πόρους των μαλλιών και τα σπασμένα θυλάκια, αποκαθιστώντας γρήγορα. Για εξαιρετικά ταλαιπωρημένα μαλλιά, μεγιστοποιήστε τα οφέλη του «μαγικού» λαδιού και περιποιηθείτε τον εαυτό σας δύο φορές την εβδομάδα σε μια μάσκα μαλλιών 10-15 λεπτών που θα σας αφήσει με ενυδατωμένα και υγιή μαλλιά.

Βοηθά το τριχωτό της κεφαλής

Λόγω της ομοιότητάς του με το σμήγμα, το λάδι macadamia είναι η απόλυτη φυσική θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν έχετε ξηρό τριχωτό ή νιφάδες πιτυρίδας ή και ξηροδερμία τριχωτού της κεφαλής, εφαρμόζοντας λάδι macadamia τρίβοντάς το σε μικρές κυκλικές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων σας, θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε ενυδατωμένο σωστά. Το λάδι θα ενθαρρύνει επίσης το δέρμα σας στο τριχωτό της κεφαλής να αυτοαναγεννηθεί λόγω του συστατικού ελαϊκού οξέος που λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας που μαλακώνει το δέρμα.

Δεν φριζάρει και ενυδατώνει τα μαλλιά

Κανείς δεν θέλει να έχει θαμπά και φριζαρισμένα μαλλιά. Ευτυχώς, το λάδι macadamia μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό. Πολύ θρεπτικό, το λάδι παλεύει και εξουδετερώνει το φριζάρισμα, ελαχιστοποιώντας την υγρασία και τα τιθασεύει ταυτόχρονα. Παρά το ότι συνιστάται ευρέως για σγουρά μαλλιά, το λάδι macadamia παρέχει την κατάλληλη ποσότητα υγρασίας που επιδιορθώνει, δυναμώνει και ενυδατώνει όλους τους τύπους μαλλιών.

Προσθέτει λάμψη

Εκτός από το μαλάκωμα των μαλλιών, το λάδι macadamia δρα ως παράγοντας ενίσχυσης της φυσικής λάμψης των μαλλιών. Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τη ρύθμιση της υπερβολικής παραγωγής λαδιού του τριχωτού της κεφαλής, καθώς η βιταμίνη Ε που βρίσκεται μέσα του βοηθά στην εξισορρόπηση, ενώ προσθέτει επίσης λάμψη.