Νότια Αφρική: Συμφωνία με Pfizer για αγορά 20 εκατ. δόσεων
Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με τον Ανμπάν Πιλάι, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Υγείας της Νότιας Αφρικής
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Η Νότια Αφρική υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer για την αγορά 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος καθώς η χώρα σκοπεύει να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού.
Η Νότια Αφρική, η χώρα της Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κοροναϊού, έχει ήδη εξασφαλίσει 31 εκατομμύρια του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο η κυβέρνηση ενέκρινε την Πέμπτη.
Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με τον Ανμπάν Πιλάι, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Υγείας της Νότιας Αφρικής.
Μετά τη συμφωνία με τη Pfizer η Νότια Αφρική θα έχει αρκετές δόσεις εμβολίων κατά της Covid για να χορηγήσει σε 41 εκατομμύρια κατοίκους της, σε σύνολο 60 εκατομμυρίων.
Η χώρα έχει λάβει 12 εκατομμύρια εμβόλια από το πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πιθανότατα θα λάβει εμβόλια για άλλους 10 εκατομμύρια πολίτες της από την πρωτοβουλία AVATT της Αφρικανικής Ένωσης.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν από τους μηχανισμούς COVAX και AVATT η Νότια Αφρική θα λάβει μονοδοσικά εμβόλια ή εμβόλια δύο δόσεων κατά της Covid.
Υγειονομικοί καλούν την κυβέρνηση της χώρας να επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία καθώς η πλέον βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής ενδέχεται να πληγεί από τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού τους χειμερινούς μήνες του Ιουνίου και του Ιουλίου.
Η εμβολιαστική εκστρατεία της Νότιας Αφρικής δέχθηκε πλήγμα στις αρχές Φεβρουαρίου όταν ανεστάλη η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid, αφού μικρής κλίμακας έρευνας έδειξε ότι προσφέρει μικρή ως μέτρια προστασία από το παραλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη χώρα και είναι το κυρίαρχο εκεί. Η κυβέρνηση τότε στράφηκε στο εμβόλιο της J&J.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις