Βασιλακόπουλος : Να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους – Είναι προτιμότερο από το να μετατρέπονται οι πλατείες σε υπαίθρια μπαρ
Σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι είναι μια τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη και κυρίως για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών.
Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, τάχθηκα για μια ακόμα φορά, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι ήδη οι νέοι συγκεντρώνονται σε υπαίθριους χώρους συχνά χωρίς μάσκες, μετατρέποντας τις πλατείες σε υπαίθρια μπαρ.
Σχολιάζοντας την είδηση ότι δεν θα υπάρξει απόφαση για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Δημοτικών, πριν το Πάσχα, ο κ. Βασιλακόπουλος, υποστήριξε ότι «δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα στην κορύφωση της πανδημίας», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα πιλοτικά κάποιες δραστηριότητες ως μηχανισμός για να μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.
Έφερε ως παράδειγμα το λιανεμπόριο λέγοντας ότι η λειτουργία του δεν αποτελεί «άνοιγμα» αλλά ανακατεύθυνση επικίνδυνων επαφών σε λιγότερο επικίνδυνες, σε χώρους όπου είναι πιο εύκολο να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
«Το άνοιγμα των Λυκείων είναι τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη»
Για τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την έναρξη της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Λύκεια από την προσεχή Δευτέρα, τόνισε, ότι το άνοιγμα των Λυκείων είναι μια τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη και κυρίως για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών.
Εξήγησε ότι η προετοιμασία για της πανελλήνιες για τους πολύ φτωχούς γίνεται μέσα στα Λύκεια, σε πιο μεσαία στρώματα γίνεται με ενισχυτική διδασκαλία στα φροντιστήρια που είναι επίσης κλειστά, ενώ τα ανώτερα οικονομικά στρώματα συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια τους.
Ο κ. Βασιλακόπουλος πρόσθεσε επίσης, μιλώντας στον Σκάι, ότι αρκετοί μαθητές έχουν κρατήσει απουσίες για μελέτη μετά το Πάσχα, άρα το ρίσκο είναι πολύ μικρό.
Για τα self test
Για τα δυο self test που θα γίνονται υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείου είπε ότι η χώρα μας ακολούθησε το δοκιμασμένο και πετυχημένο παράδειγμα της Βρετανίας. Εάν γίνονταν περισσότερα τεστ δεν θα προσέφεραν μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ αν γίνονταν λιγότερα, ίσως να χανόταν και κάποιο κρούσμα.
Επιπλέον τα παιδιά του Λυκείου πάνε μόνα τους στο σχολείο και συνεπώς δεν υπάρχει συνωστισμός γονέων κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες.
Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι με τα μαζικά self test προφανώς τα κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα και πρόσθεσε πως ίσως με αυτό τον τρόπο να φοβηθούν οι πολίτες και να προσέχουν παραπάνω.
- Κρήτη: Ο Άγιος Βασίλης καταδύθηκε στον βυθό για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
- Σκόραρε ο Παυλίδης, στην κορυφή η Μπενφίκα (3-0, vid)
- Η Κάρα Ντελεβίν μεταμφιέζεται σε Έλτον Τζον για το remake του «Step Into Christmas»
- Γερμανία: Χάνει σε δημοτικότητα ο Σολτς – Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την επίθεση στο Μαγδεμβούργο
- Ταϊλάνδη: Τουρίστας ζούσε με το πτώμα ιερόδουλης για τέσσερις ημέρες – Δεν «κατάλαβε» ότι είχε πεθάνει
- Σβίατεκ – Σαμπαλένκα: Η συμφιλίωση που «εκτοξεύει» το τένις (vids)