Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν ο Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η σεξουαλική παρενόχληση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας

Οταν ο Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η σεξουαλική παρενόχληση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας

Τι ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νικολάς Μαδούρο για τις σεξουαλικές ορέξεις του τότε πρέσβη και τι ζητούσε

Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να εκτελέσει απόφαση δικαστηρίου και να προχωρήσει σε κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα μετά τη δικαίωση υπαλλήλου που είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από τον τότε πρέσβη, έρχεται να θυμίσει όλη αυτή την ιστορία.

Μια ιστορία ντροπιαστική, τόσο για τον ίδιο τον πρέσβη όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε προσπαθήσει να καλύψει την υπόθεση.

Με επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νικολάς Μαδούρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την παρέμβαση του ηγέτη της Βενεζουέλας προκειμένου ουσιαστικά να κουκουλωθεί το σκάνδαλο προκειμένου να μην… κάνει κακό στην αριστερά.

Η επιστολή εκείνη ανέφερε σε ένα σημείο της: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη  γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 ο τότε πρέσβης Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, κατά την οκτάμηνη θητεία του στην Αθήνα κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών. Ο εν λόγω διπλωμάτης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, οι οποίες κατήγγειλαν ότι δέχονταν ψυχολογική και σωματική βία από τον Γκονσάλες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται και η κόρη ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα ήταν η εξής:

Αξιότιμε Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, σύντροφε Νικολάς,

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, σας εύχομαι να καταγάγετε μια λαμπρή νίκη υπέρ του ηρωικού λαού της Βενεζουέλας, στις εκλογές της 14ης Απριλίου.

Η νίκη αυτή θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής για να συνεχίσουν, στην προοπτική του 21ου αιώνα, στο δρόμο της αντίστασής τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Παράλληλα, και στην Ευρώπη ο αγώνας των ευρωπαϊκών λαών για τη διεθνή αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία και το για σοσιαλισμό θα συνεχιστεί αμείωτος και πιο δυνατός.

Σύντροφε Νικολάς,

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σφραγίδα σας θα μείνει ανεξίτηλη και θα σημαδέψει την  ιστορία της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση, καθώς θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο μετά την άδικη και πρόωρη απώλεια του αξέχαστου ιστορικού ηγέτη Ούγο Τσάβες Φρίας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ και το PSUV. Οι λαοί μας, αν και βρίσκονται πολύ μακριά από χιλιομετρικής άποψης, εντούτοις είναι πολύ κοντά από άποψη ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας και θεώρησης των πραγμάτων. Μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες δημοκρατικής παράδοσης και μια ηρωική ιστορία αγώνων για την ελευθερία, που συνιστούν τη στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ένας νέος, σύγχρονος διεθνισμός.

Όπως γνωρίζεις, η αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων. Η Ευρώπη ακολουθεί τις επικίνδυνη ατραπό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και οι λαοί της, κυρίως αυτοί της νότιας Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τη μαζική ανεργία, την ακραία φτώχεια, τη λεηλασία της δημόσιας και της εθνικής περιουσίας των χωρών τους, μέσα από τα μνημόνια που επιβάλλει η τραπεζική ολιγαρχία της Γερμανίας και μέσα από την υπεροψία που χαρακτηρίζει το άκαμπτο τραπεζικό σύστημα, μέσα από οποίο υπαγορεύονται οι απαιτήσεις των ισχυρών.

Ο… άτακτος πρέσβης της Βενεζουέλας

Μια επίσκεψή σου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το 2013, ενταγμένη στο πλαίσιο του κυβερνητικού σου προγράμματος, θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη κυρίως για την Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ διαθέτει πλέον σημαντική δυναμική για να επιφέρει αλλαγές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με σκοπό να συγκροτήσει μια κυβέρνηση προοδευτικής Αριστεράς στη νότια Ευρώπη, που θα αποτελέσει καθοριστική πολιτική εξέλιξη. Μια πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές μετωπικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντισταθεί αποτελεσματικά στους εκβιασμούς και στις πολιτικές υποταγής που θέλουν να επιβάλουν. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ έχει χαράξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, συστατικό στοιχείο της  οποίας είναι να παρακολουθεί τις επιπτώσεις που έχουν σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, στην Ευρασία και την Ανατολή.

Έχοντας συζητήσει διεξοδικά με τον σύντροφο Τεμίρ Πόρας, όταν μας επισκέφθηκε στην Αθήνα, για το πώς θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, και έχοντας την πλήρη στήριξη του πρεσβευτή σας στο Βερολίνο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, περιμένουμε τη δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν με τρόπο έμπρακτο, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας. Αυτή η προοπτική θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του νότου, καθώς θα ανέτρεπε το στάτους κβο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη  γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα.

Σύντροφε Νικολάς,

Είμαστε στη διάθεσή σου, και από την πλευρά μας θα πάρουμε κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψή σου εδώ, η οποία, για να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους λαούς μας, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το προεδρικό πρωτόκολλο της χώρας μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης, δηλώνουμε και πάλι την απόλυτη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα σου.

Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024