Τουρκία : Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ιταλός πρέσβης μετά τις δηλώσεις Ντράγκι κατά Ερντογάν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε τις δηλώσεις Ντράγκι κάνοντας λόγο για «άσχημα σχόλια».
- Βουλευτής κοιμόταν και ροχάλιζε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από την Κεραμέως - Τι απαντά ο ίδιος
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί», λέει ο Πέτρος Παππάς - «Θα φύγω», επανέλαβε η Θεοδώρα Τζάκρη
- Ισχυρή αμμοθύελλα έστειλε στο νοσοκομείο κατοίκους της Καλιφόρνιας
- Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες ζουν με διαβήτη - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία
Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από το επεισόδιο με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε τις δηλώσεις Ντράγκι κάνοντας λόγο για «άσχημα σχόλια». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για μία «απαράδεκτη λαϊκίστικη ρητορική».
Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz.
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) April 8, 2021
Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι ο Ιταλός πρέσβης στην Τουρκία κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
H δήλωση Ντράγκι που έβαλε «φωτιές» στην Τουρκία
Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Ερντογάν σχετικά με τη στάση του κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν και για το γεγονός ότι την έβαλε να καθίσει σε ένα καναπέ μακριά του.
Ο Ντράγκι κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι εξευτέλισε την επικεφαλής της Κομισιόν, αποκαλώντας τον μάλιστα «δικτάτορα».
Συγκεκριμένα, Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε:
«Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του προέδρου Ερντογάν. Πιστεύω ότι δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά και με στεναχώρησε πάρα πολύ η ταπείνωση που αναγκάστηκε να δεχθεί η πρόεδρος της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν. Πρέπει να πούμε ότι με αυτούς τους δικτάτορες -ας τους ονομάσουμε όπως πρέπει – με τους οποίους όμως υπάρχει η ανάγκη να συνεργαστούμε, πρέπει να είμαστε σαφείς: Εκφράζοντας την διαφωνία μας, σε ότι αφορά τις απόψεις, τις συμπεριφορές, τις απόψεις μας σε ότι αφορά την κοινωνία, αλλά συγχρόνως να είμαστε και έτοιμοι να συνεργαστούμε, με στόχο το συμφέρον της χώρας μας. Αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις