Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Τα τέσσερα στοιχεία που «καίνε» τον 60χρονο – Τι κατέθεσαν γιατροί και νοσηλευτές
Η υγεία του είναι σε άσχημη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να του πάρουν απολογία για το φρικτό έγκλημα που φέρεται να διέπραξε.
Στον εισαγγελέα παραδόθηκε ο φάκελος του φρικτού εγκλήματος στον Ερυθρό Σταυρό.
Στη δικογραφία απο την έρευνα που πραγματοποίησαν οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες επτά καταθέσεις ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου αλλά και τα αποτελέσματα της ομάδας του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ. ΑΣ που κλήθηκε να «ξεσκονίσει» τον χώρο για να διαπιστώσει ότι πάνω στον αναπνευστήρα υπήρχε το αποτύπωμα του 60χρονου Αλβανού δράστη.
Ο φερόμενος ως δράστης δεν εχει πει το παραμικρό καθώς η υγεία του είναι σε άσχημη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να του πάρουν απολογία για το φρικτό έγκλημα που φέρεται να διέπραξε. Νοσηλεύεται φρουρούμενος και οι αστυνομικοί περιμένουν να αναρρώσει για να προχωρήσουν τη διαδικασία.
Τι λένε στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές
Στις καταθέσεις τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές αναφέρουν οτι τις τελευταίες πέντε ημέρες οι δυο ασθενείς ήταν μόνοι τους στο χώρο, ο σωλήνας του αναπνευστήρα δεν μπορεί να βγει μόνος του, ούτε φυσικά η πρίζα παροχής ρεύματος. Συνεπώς όπως αναφέρει το protothema.ge τα αποτυπώματα του Spiro M., στον αναπνευστήρα, η γενική εικόνα του χώρου με το αναποδογυρισμένο μόνιτορ του μηχανήματος, η βγαλμένη πρίζα και ο αναπνευστήρας σε συνδυασμό με το γεγονός οτι κανένας άλλος δεν είχε πρόσβαση στο δωμάτιο οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το χρονικό ο Αλβανός ασθενής που έχει ιστορικό διπολικής διαταραχής ενοχλούνταν από τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας του αδικοχαμένου άνδρα με αποτέλεσμα να αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα τον κάνει να σιγήσει. Όπως αναφέρουν και οι έμπειροι αναλυτές της Ασφάλειας ο 60χρονος, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήγε στο διπλανό κρεβάτι που ήταν διασωληνωμένος ο 77χρονος και με γρήγορες κινήσεις τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα. Όμως το μηχάνημα συνέχισε να λειτουργεί με την εφεδρική μπαταρία που διαθέτει, με αποτέλεσμα για να πετύχει τον στόχο του ν’ αναποδογυρίσει το μόνιτορ. Σε έξαλλη κατάσταση και βλέποντας τον αναπνευστήρα να λειτουργεί άρπαξε τον σωλήνα και τον τράβηξε από το στόμα του ηλικιωμένου.
Ο 77χρονος θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα στον «Ερυθρό Σταυρό» και το προφίλ του δράστη που έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα άλλου ασθενή με κοροναϊό, καθώς τον ενοχλούσε ο θόρυβος, έδωσε και η πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη.
Σύμφωνα με την κ. Γεωργάκη, το βράδυ της Τετάρτης (7/4), την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να περάσουν από τους θαλάμους , «χτύπησε» το μηχάνημα, ειδοποιώντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όπως τόνισε η ίδια.
Η γιατρός που έσπευσε στο δωμάτιο, διαπίστωσε στο μόνιτορ ότι ο ασθενής είχε υποστεί ανακοπή και άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια ανάνηψης, ζητώντας βοήθεια από συναδέλφους της. Εκείνη τη στιγμή, όπως υποστήριξε η κ. Γεωργάκη, δεν πρόσεξε εάν ο σωλήνας παροχής οξυγόνου ήταν στη θέση του. Ωστόσο, ήταν βγαλμένη η πρίζα, κάτι όμως που δεν επηρεάζει τη λειτουργία του μηχανήματος, μιας και μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρία για 6 ώρες.
Η κ. Γεωργάκη υποστήριξε ακόμη πως ο 77χρονος διασωληνωμένος ασθενής θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, όπου θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή του, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ασθενής είχε παρουσιάσει ιστορικό ψυχιατρικής διαταραχής.
«Μετά το περιστατικό, ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο πολύ έμπειρους ψυχιάτρους του νοσοκομείου. Έχει γνωμάτευση γραπτή ότι ήταν πολύ καλά ισορροπημένος, ούτε ψυχιατρικά διαταραγμένος, με σώας τας φρένας. Εξετάστηκε μετά το γεγονός και δεν είχε κανένα οξύ ψυχιατρικό πρόβλημα. Ήταν απόλυτα ισορροπημένος.. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει ψυχιατρική εξέταση… Δεν είχε δώσει κανένα δείγμα στο νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε είχε παραβατική συμπεριφορά», τόνισε η κ. Γεωργάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Και συνέχισε: «Ο ασθενής αυτός θα έπρεπε να είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν ήταν σε μονάδα…Η αντιμετώπισή του στην μονάδα δεν θα ήταν η ίδια… δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες, ούτε το ψυχιατρικό, ούτε το ψυχικό νόσημα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα πάντα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις