Λιανεμπόριο : Γιατί δεν ανοίγουν ακόμα τα μαγαζιά στην Κοζάνη
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε δύο από τις τρεις περιοχές που έμενε ακόμα κλειστό, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
- Πέθανε η 18χρονη που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στο Αγρίνιο – Και δεύτερο παιδί θρηνεί η οικογένεια
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
- Ο Σπηλιωτόπουλος εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη διακήρυξη του κόμματος Κασσελάκη
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε δύο από τις τρεις περιοχές που έμενε ακόμα κλειστό, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Μοναδική πλέον περιοχή όπου… τα ρολά των καταστημάτων παραμένουν κλειστά είναι η Κοζάνη.
Τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή να εισηγηθεί να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά στην Κοζάνη εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.
Γιατί παραμένουν κλειστά τα καταστήματα στην Κοζάνη
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή» είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.
«Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ο μέσος όρος κρουσμάτων εφταημέρου ανά 100.000 κατοίκους, είναι 36,4 στην Αχαΐα, 36,3 στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Κοζάνη είναι 59,3. Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος κρουσμάτων δεκατετραημέρου είναι 478 στην Αχαΐα και 459 στην Θεσσαλονίκη, όταν στην Κοζάνη είναι 714.
»Είναι, λοιπόν, εμφανές ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης είναι εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα επιβαρυμένη και δεν δείχνει το παραμικρό σημείο σταθεροποίησης» τόνισε.
«Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση»
«Ειδικότερα θέλω να σταθώ, να το εξηγήσω, στο Δήμο Κοζάνης ο μέσος όρος κρουσμάτων εφταημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 62,4, όταν το όριο συναγερμού είναι 15, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων δεκατετραημέρου είναι 791, όταν το όριο συναγερμού είναι 150» συμπλήρωσε.
«Αντίστοιχα, στο Δήμο Σερβίων ο μέσος όρος κρουσμάτων εφταημέρου είναι 60,6, ενώ ο μέσος όρος δεκατετραημέρου 893,8, με όριο συναγερμού το 150. Τέλος, στο Δήμο Εορδαίας ο μέσος όρος κρουσμάτων εφταημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι 59,2, ενώ στο δεκατετραήμερο είναι 721» υπογράμμισε.
«Επίσης, τόσο στο Δήμο Κοζάνης, όσο και στο Δήμο Εορδαίας έχουμε αύξηση κρουσμάτων 23,5% και 35% αντίστοιχα, με τον αριθμό κρουσμάτων να διαφοροποιείται αυξητικά, σε 432 στην Κοζάνη και 241 στην Εορδαία. Η κατάσταση όπως αντιλαμβάνεστε είναι εξαιρετικά δύσκολη και κάνουμε έκκληση για άλλη μία φορά στους κατοίκους για πιστή εφαρμογή των μέτρων» κατέληξε.
Όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις