Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοπεγχάγη : Δείτε αυτήν τη μαγευτική πόλη του βορρά μέσα από τον φακό ενός drone - Βίντεο

Κοπεγχάγη : Δείτε αυτήν τη μαγευτική πόλη του βορρά μέσα από τον φακό ενός drone – Βίντεο

Η πόλη εκτείνεται και σε τμήματα του νησιού Άμεγια ενώ περικλείει και το Φρέντερικσμπεργκ, το οποίο είναι δήμος από μόνος του

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας, με αστικό πληθυσμό 1.295.686 κατοίκους και πληθυσμό μητροπολιτικής περιοχής 2.016.285 κατοίκους (την 1η Ιανουαρίου του 2016). Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Σέλαιν, 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μάλμε της Σουηδίας και 164 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Όντενσε.

Η πόλη εκτείνεται και σε τμήματα του νησιού Άμεγια ενώ περικλείει και το Φρέντερικσμπεργκ, το οποίο είναι δήμος από μόνος του.

Σύμφωνα με το el.wikipedia, η Κοπεγχάγη ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα, αρχικά ως ψαροχώρι των Βίκινγκ, και έγινε πρωτεύουσα της Δανίας στις αρχές του 15ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, υπό τη βασιλεία του Χριστιανού Δ΄, αναπτύχθηκε σε σημαντικό περιφερειακό κέντρο, εδραιώνοντας τη θέση της ως πρωτεύουσα της Δανίας και της Νορβηγίας.

Τον 18ο αιώνα η πόλη επλήγη από την πανούκλα και από πυρκαγιές, περνώντας αργότερα σε νέα φάση ανάπτυξης, κατά την οποία μεταξύ άλλων αναπτύχθηκε η περιοχή Φρέντερικσταντεν καθώς και πολιτιστικά ιδρύματα όπως το βασιλικό Θέατρο και η βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Μετά από κάποιες ακόμα καταστροφές στην πόλη στις αρχές του 18ου αιώνα όταν ο Οράτιος Νέλσον επιτέθηκε στον δανέζικο στόλο και βομβάρδισε την πόλη, η ανοικοδόμηση κατά τον δανέζικο Χρυσό Αιώνα έδωσε στην αρχιτεκτονική της Κοπεγχάγης νεοκλασικό ύφος.

Αργότερα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το σχέδιο Finger ευνόησε τη δημιουργία κατοικιών και επιχειρήσεων κατά μήκος πέντε αστικών σιδηροδρομικών γραμμών που ξεκινούσαν από το κέντρο της πόλης.2

Βίντεο

Sports in

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει στο ΝΒΑ

O Πι Τζέι Ντοζίερ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024