Νηστίσιμη πατατόπιτα με μυρωδικά
Τραγανή, νόστιμη και ό, τι πρέπει για τις μέρες της Σαρακοστής
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Και σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες; Παραδοσιακές ή μη, με χειροποίητο ή έτοιμο φύλλο, νηστίσιμες ή όχι, δύσκολα αρνείται κανείς «ένα κομμάτι πίτα». Η συγκεκριμένη είναι νηστίσιμη, αρωματική και πολύ χορταστική.
Πάμε να φτιάξουμε μια περιποιημένη πατατόπιτα εύκολα και σχετικά γρήγορα; Είναι τέλεια για κολατσιό στο σπίτι και στο γραφείο, αλλά στέκεται άνετα και ως κυρίως γεύμα.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1,2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες ενώ παράλληλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με πιρούνι και τις αλατίζουμε. Βάζουμε πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και την κάπαρη.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα επόμενα 3 φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε την πίτα, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την σκεπάζουμε 10 λεπτά με καθαρή πετσέτα. Η διαδικασία αυτή κάνει το φύλλο πιο τραγανό.
Αφαιρούμε την πετσέτα και σερβίρουμε την πίτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις