Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιαπωνέζικο τσιζκέικ με φιστίκια και κεράσια

Γιαπωνέζικο τσιζκέικ με φιστίκια και κεράσια

Μεταξύ του σουφλέ και του τσιζκέικ βρίσκεται η τελειότητα του γιαπωνέζικου τσιζκέικ.

Απίστευτα αεράτο, το γιαπωνέζικο τσιζκέικ έχει μια υφή που δεν μοιάζει με κανενός άλλου γλυκού. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με φιστίκια Αίγινης και αποξηραμένα κεράσια.

Υλικά:

Για το κέικ:
Βούτυρο (για το ταψί)
100γρ. φιστίκια Αιγίνης
200γρ. τυρί κρέμα
4 μεγάλα αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
60γρ. αλεύρι
½ κ.γλ. χυμό λεμόνι
125γρ. ζάχαρη

Για τα κεράσια
150γρ. αποξηραμένα κεράσια
180γρ. χυμό μήλου
50γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καλύψτε με χαρτί ψησίματος τη βάση μια στρογγυλής φόρμας για κέικ (20 εκτ. διαμέτρο), βουτυρώστε τα τοιχώματα και τη βάση και στη συνέχεια καλύψτε με ένα διπλό στρώμα αλουμινόχαρτου.

Αλέσετε τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου μετατραπούν σε μια παχιά πάστα. Χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και την πάστα φυστικιού, στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους και το αλεύρι.

Βάλτε τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μίξερ, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε τη ζάχαρη- μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά- χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να αναμιχθεί όλη και έχετε μια απαλή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Ανακατέψτε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μείγμα τυριού κρέμας για να το αραιώσετε και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά το άλλο τρίτο, ακολουθούμενο από το τελευταίο τρίτο, προσέχοντας να μην χάσετε πάρα πολύ αέρα από το μείγμα.

Βάλτε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα και μετά τοποθετήστε τη μέσα σε ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ρίξτε μέσα στο ταψί αρκετό βραστό νερό ώστε να φτάνει στα μισά της της φόρμας και ψήστε στους 160C (αέρας 150C) για 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει πολύ και η κορυφή του να ροδίσει.

Σβήστε τον φούρνο και, κρατώντας την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή μια ξύλινη κουτάλα, αφήστε το να κρυώσει μέσα στον φούρνο. Μετά από 30 λεπτά, βγάλτε τη φόρμα απ’ το νερό και αφήστε το κέικ στο φούρνο να κρυώσει εντελώς.

Για να προετοιμάσετε τα κεράσια βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με το χυμό μήλου και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε, με την κατσαρόλα καλυμμένη, σε χαμηλή φωτιά για επτά λεπτά, έως ότου τα κεράσια «γεμίσουν», και στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε να σιγοβράζεται μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού και το σιρόπι πήξει.

Σερβίρετε πάνω απ΄ τις φέτες τους τσιζκέικ.

Must in

Απότομη πτώση στα αποθέματα γλυκού νερού – Ανησυχία για παγκόσμια ξηρασία

Η ποσότητα γλυκού νερού που χάθηκε σε μια δεκαετία ξεπερνά κατά 35.000 φορές τη λίμνη του Μαραθώνα. Η προειδοποίηση του ΟΗΕ και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024