ΥπΑΑΤ : Προώθηση του brand name της «Ελληνικής Διατροφής»
H ελληνική διατροφή και η προστασία των ελληνικών προϊόντων στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Λιβανού με την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου.
- Γερμανία: Σε κρίση το επιχειρηματικό μοντέλο – Καταρρέει η οικονομία
- Άιντα Λουπίνο - Η ατρόμητη σταρ του Χόλιγουντ που ξεπέρασε τη femme fatale τυποποίηση
- Οδηγός ταξί πήρε 160 ευρώ από τουρίστα για να τον πάει στον Πειραιά - «Ευχαριστώ που ήσουν κορόιδο»
- Η φοβερή αποκάλυψη της Βικτόρια Μπέκαμ για τα παιδιά της
Η επανατοποθέτηση και η προώθηση του brand name της «Ελληνικής Διατροφής» ως αναπόσπαστου στοιχείου της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας, στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού και της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων κας Στέλλας Κυριακίδου.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα ύστερα από αίτημα του Έλληνα Υπουργού, με τη συμμετοχή και της υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κας Φωτεινής Αραμπατζή.
Ο κ. Λιβανός παρουσίασε στην κ. Κυριακίδου την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την επανατοποθέτηση και την προώθηση του brand name της «Ελληνικής Διατροφής» ως αναπόσπαστου στοιχείου της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας, στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο Έλληνας Υπουργός υπογράμμισε ότι κρίσιμη παράμετρο της πρωτοβουλίας αποτελεί η πλήρης εναρμόνιση και ουσιαστική συμβολή της πρωτοβουλίας στην εφαρμογή των στόχων της ευρωπαϊκής πολιτικής «From Farm to Fork».
Επίσης, ο κ. Λιβανός έθεσε στην Ευρωπαία Επίτροπο το ζήτημα της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΕΕ για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Front of Pack Nutrition Labeling). Επισήμανε την ανάγκη για εναρμόνιση των συστημάτων στην ΕΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την πληρότητα προτεινόμενων σχημάτων όπως το Nutriscore, και υπογράμμισε την ανάγκη οποιοδήποτε σύστημα επισήμανσης να λαμβάνει επαρκώς υπόψη όλες τις διατροφικές παραμέτρους και να μην υποβαθμίζει τη διατροφική αξία των παραδοσιακών διαιτολογίων και τροφίμων όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο.
Η Ευρωπαία Επίτροπος διαβεβαίωσε τον κ. Λιβανό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμιά συγκεκριμένη απόφαση για το ζήτημα, καθώς και ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και αξιολόγηση των προτάσεων που συζητούνται, ενώ, όπως σημείωσε, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη οι επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί, μεταξύ των οποίων και από την ελληνική κυβέρνηση. Η κα Κυριακίδου επισήμανε επίσης ότι η ακολουθουμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις