Ζαχαράκη : Τις επόμενες μέρες τα πρωτόκολλα λειτουργίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις – Πώς θα εισέρχονται οι τουρίστες
Σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, οι τουρίστες θα εισέρχονται στη χώρα μας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις
- Όταν το multitasking αρχίζει να λειτουργεί εναντίον μας
- Γενική Απεργία για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Ποιοι συμμετέχουν
- Vanity Fair Hollywood Issue 2025: 12 σταρ, 2 ημέρες, 24 μπαούλα, 200 ζευγάρια παπούτσια και 4 bodyguards
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον. Η ίδια, δήλωσε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, καθώς αναμένονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Διευκρίνισε πάντως, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ότι οι τουρίστες θα εισέρχονται στη χώρα μας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αυτές θα είναι ο εμβολιασμός και το πιστοποιητικό αλλά και τα αρνητικά τεστ. Σημείωσε δε, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται προς την κατεύθυνση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass), το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας και με οδικό τρόπο.
Η κ. Ζαχαράκη, τόνισε πως τα πρωτόκολλα της λειτουργίας των επιχειρήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός της εβδομάδας. Όπως είπε και πέρσι υπήρξε μια εξαιρετικά καλή εφαρμογή των μέτρων από τις επιχειρήσεις.
Ενώ υπογράμμισε, πως οι περιορισμοί που είναι σε ισχύ τώρα, αφορούν και στους τουρίστες. Πρόσθεσε, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος όπως εξήγησε, κράτησε πέρσι όρθια την οικονομία και τον κλάδο.
Εκτός από τα νησιά, η υφυπουργός αναφέρθηκε και στον τουρισμό της Αθήνας. Όπως τόνισε, θα υπάρξουν σχετικές καμπάνιες δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό.
Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης μπήκανε προγράμματα που ενισχύουν τον γαστρονομικό τουρισμό, ιαματικό, ευεξίας και εναλλακτικό. Όσο γίνεται διανθίζεται το προϊόν όλο και περισσότερο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις