Ιστορίες αγάπης που γεννήθηκαν στην Αθήνα – Ένας ρομαντικός διαδικτυακός περίπατος
Πραγματικές και λογοτεχνικές ιστορίες αγάπης που άνθισαν κάτω από την Ακρόπολη από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια.
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο αλ Τζουλάνι - Ραντεβού με αντιπροσωπεία των Δρούζων του Λιβάνου
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνεχίζουν τις θεματικές διαδικτυακές περιηγήσεις στην Αθήνα, την Τετάρτη 14 και στις 19:00 μέσα από τη σελίδα του ΟΠΑΝΔΑ στο Facebook.
Στόχος αυτών των περιηγήσεων είναι να ανακαλύψουμε την Αθήνα και την ιστορία της με έναν διαφορετικό τρόπο, να μάθουμε τις ιστορίες πίσω από κτίρια, δρόμους, μνημεία, εκκλησίες, περιοχές που συχνά προσπερνάμε αδιάφορα.
Την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 19:00 πραγματοποιείται η διαδικτυακή περιήγηση με θέμα «Ρομαντικός περίπατος και ιστορίες αγάπης που γεννήθηκαν στην Αθήνα».
Ποια ήταν η ωραία κόρη των Αθηνών και σε ποιον μεγάλο Φιλέλληνα ενέπνευσε μεγάλο έρωτα; Ποια τραγική ιστορία έκρυβε η αυτοκτονία του Περικλή Γιαννόπουλου;
Ποιος είναι ο μύθος και ποια η αλήθεια από την ιστορία του Μιμήκου και της Μαίρης; Ποια είναι η πηγή έμπνευσης των μυθιστορημάτων της Φιλομήλας Λαπατά; Ποιος ήταν ο νεανικός έρωτας του Φρέντυ Γερμανού; Ποια είναι η θλιβερή ιστορία της Νινόν για το ξανθό κορίτσι από τη Σαντορίνη;
Ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων και περπατώντας μέσα από τα στενά της Πλάκας και της Αθήνας ξετυλίγεται ένα κουβάρι από πραγματικές αλλά και μυθιστορηματικές ιστορίες αγάπης που άνθισαν κάτω από την Ακρόπολη από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια. Από την Ασπασία και τον Περικλή και τον Αντώνιο με την Κλεοπάτρα, μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη και τη Μαρώ αλλά και τις μούσες του Παλαμά και πολλούς ακόμη έρωτες που συχνά αποδείχθηκαν αδιέξοδοι.
Οδηγός μας σε αυτό τον περίπατο θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος και η Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και η Άντα Μητροπούλου, ξεναγός-συνεργάτης Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Συμμετέχει και η συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά.
Την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 19:00 πραγματοποιείται η διαδικτυακή περιήγηση με θέμα «Λογοτεχνική και κινηματογραφική περιήγηση στην Πλάκα».
Οι περίπατοι απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη μέσα από τη σελίδα του ΟΠΑΝΔΑ στο Facebook.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις