Συχνά, διστάζουμε να παραγγείλουμε γιατί δεν θέλουμε να φορτωθούμε με περιττές θερμίδες και συντηρητικά, αλλά καταλήγουμε να φτιάξουμε κάτι πιο παχυντικό στο σπίτι μας, τύπου μακαρονάδα με σάλτσα και τυρί. Πάλι.

Όμως, το delivery μπορεί να είναι και χορταστικό και υγιεινό και νόστιμο. Για του λόγου το αληθές, θα σας δώσω τρία παραδείγματα τριών αγαπημένων μου μαγαζιών στην Αθήνα.

1.Γκρικ: Μαμαδίστικα φαγητά σε χορταστικές μερίδες

Νόστιμο, ελληνικό φαγητό, μαγειρευτό τρεις σκάλες ανώτερο από αυτό της μαμάς ή της γιαγιάς μας.  Αν πάτε κι από το μαγαζί, θα βρείτε στα ράφια του μια μικρή προς το παρόν γκάμα παραδοσιακών προϊόντων από όλη τη χώρα: ελαιόλαδο, τυριά, ζυμαρικά, αλοιφές, κάπαρη, μέλια και γλυκά κουταλιού προκαλούν για απολαυστική εξερεύνηση στο σπίτι. Παραγγείλτε οπωσδήποτε κόκκορα στιφάδο και ρεγγοσαλάτα Πάρου.

2. LuvnRoll: Όλες οι νέες τάσεις της γαστρονομίας στην πιο υγιεινή και value for money εκδοχή τους

Mac n cheese με μπεσαμέλ γλυκοκολοκύθας έχετε ξαναφάει; Μάλλον όχι. Μέχρι να απολαύσουμε κοκτεϊλάρες στην ταράτσα του νέου talk of the town, ας παραγγείλουμε τις νοστιμιές του στον χώρο μας. Η σαλάτα με βαλεριάνα, παντζάρι και πράσινο μήλο σε συνδυασμό με το φρεσκοψημένο χαρουπόψωμο αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα δυναμωτικό μεσημεριανό. Φυσικά, δεν λείπουν οι πιο comfort επιλογές για τους αμετανόητες του junk. Μόνο που εδώ θα το συναντήσουν στην πιο θρεπτική version του!

3.Salad Up:Η σαλάτα στα απολύτως καλύτερά της

Πεντανόστιμες σούπες, εξαιρετικές σαλάτες με όσπρια, με κρέας, με όλους τους συνδυασμούς που μπορείτε να σκεφτείτε έρχονται στον χώρο σας και σας ανοίγουν την όρεξη για έναν πιο υγιενό τρόπο ζωής και διατροφής. Πρόσφατα, στο μενού προστέθηκαν τα ραβύθια με σύγκλινο, μια επιλογή που ήδη γίνεται ανάρπαστη…