Kanelbullar: Φτιάξτε τα αυθεντικά ρολά κανέλας από την Σουηδία εύκολα και γρήγορα
Με άρωμα κανέλας και βούτυρου, θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι καθώς τα ψήνετε και θα τα απολαύσετε μπουκιά την μπουκιά
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Τα σουηδικά αυτά ρολάκια κανέλας είναι πεντανόστιμα, όχι πάρα πολύ γλυκά, τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και ταιριάζουν τέλεια με ροφήματα (τσά, καφές), ενώ τρώγονται άνετα και σκέτα, ως επιδόρπιο ή ως δεκατιανό.
Θέλετε κι άλλους λόγους για να τα φτιάξετε;
Υλικά
200 γρ βούτυρο
400 ml γάλα
50 γρ φρέσκια μαγιά
2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κάρδαμο
2 κ.σ. κανέλα
7-10 γλυτζάνια αλεύρι
1 αυγό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Λιώνουμε 100g βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε 50g φρέσκιαμαγιά, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε όταν ανακατευτούν τα υλικά να δημιουργήσουν ζύμη. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει για 30-45 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη δίνοντάς της σχήμα τετραγώνου.
Για τη γέμιση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη και τηn κανέλα. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Ξεκινώντας από το κέντρο, απλώνουμε τη γέμιση προσέχοντας να αφήσουμε 1 εκατοστό κενό από τις άκρες. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τις άρκες με το αυγό. Τυλίγουμε προς το μέρος μας δίνοντας στη ζύμη σχήμα κυλίνδρου. Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για 30-45 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες περίπου 3 εκ. η κάθε μία και τοποθετούμε τα κομμάτια σ’ ένα ταψί. Γαρνίρουμε με ζάχαρη ή ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 250°C για 8-10 λεπτά.
Απολαμβάνουμε!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις