Συνεργασίες με ΕΜΠ και ΕΚΠΑ διερευνά το Hub της Pfizer στην Θεσσαλονίκη
Φοιτητές από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών μπορούν να αναζητήσουν συνεργασίες με το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη – Υπό διερεύνηση περαιτέρω συνεργασία με τα δύο ΑΕΙ
Τα ελληνικά Πανεπιστήμια παράγουν ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο, δημιουργούν υψηλά καταρτισμένους νέους επιστήμονες και με το ερευνητικό τους έργο ενδυναμώνουν την ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, κ. Nico Gariboldi μετά τις διαδικτυακές συναντήσεις γνωριμίας που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του Εθνικού Μετσίβιου Πολιτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τους στόχους και το όραμα του Κέντρου, αλλά και την αναζήτηση πιθανών μελλοντικών εργαζομένων και συνεργατών.
Ο κ. Gariboldi, δήλωσε ακόμη πως «με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης, ως Pfizer αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας για τη δημιουργία του Κέντρου. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που θα ζούμε από κοντά τα επιστημονικά επιτεύγματα των ελληνικών Πανεπιστημίων και που σε κάποια από αυτά ευελπιστούμε ότι θα είμαστε συμμέτοχοι, ώστε να βελτιώνουμε από κοινού την ζωή των ασθενών».
Αρχικά, ο κ. Gariboldi συναντήθηκε με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Ανδρέα Μπουντουβή και μέλη ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη στρατηγική, το όραμα και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του Ιδρύματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΕΜΠ παρουσίασαν με τη σειρά τους το Ίδρυμα και τα τμήματά του, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, καθώς και την μέθοδο συνεργασίας του Ιδρύματος με ιδιωτικούς φορείς, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με τμήματα του ΕΜΠ για τη διαμόρφωση συνεργασιών, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης των φοιτητών για τις δυνατότητες καριέρας στο Κέντρο, όσο και σε επίπεδο καινοτομίας/έρευνας και ανάπτυξης.
ΕΜΠ
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής, επεσήμανε ότι «Είναι σημαντική η παρουσία της Pfizer στη χώρα μας. Ενισχύει το τοπικό επιστημονικό οικοσύστημα προσφέροντας μεγάλες και πολύπλευρες δυνατότητες συνεργασίας, διεθνούς εμβέλειας, με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, καθώς και υψηλού επιπέδου επαγγελματική απασχόληση νέων επιστημόνων και συνεπώς συγκράτηση άξιου ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα. Οι προοπτικές συνεργασίας του Digital Hub της Pfizer με το ΕΜΠ είναι εξαιρετικές. Ήδη από την πρώτη επίσημη συνάντηση, και σε έδαφος που είχε διαμορφωθεί σε προηγούμενες προκαταρκτικές επαφές, εντοπίστηκαν συγκεκριμένες περιοχές κοινού ενδιαφέροντος με ερευνητικές ομάδες των Σχολών του ΕΜΠ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Συζητείται ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει από πρακτική άσκηση φοιτητών ή εκπόνηση διπλωματικών εργασιών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μέχρι και ενδεχόμενες συνέργειες ερευνητικού και καινοτομικού προσανατολισμού. Προγραμματίζεται, επίσης, η διαδικτυακή επικοινωνία της Pfizer με τη φοιτητική κοινότητα του ΕΜΠ με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων της εταιρείας και τη διέγερση του ενδιαφέροντος συμμετοχής και μελλοντικής συνεργασίας».
ΕΚΠΑ
Ακολούθησε παρουσίαση του Hub στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο και σε μέλη ΔΕΠ τμημάτων του Ιδρύματος. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη στρατηγική, το όραμα και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του Ιδρύματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΕΚΠΑ παρουσίασαν με τη σειρά τους ερευνητικά αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται τα τμήματα Πληροφορικής, Φαρμακευτικής, Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα τμήματα με σκοπό τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία ίδρυσης του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας (Hub) στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον επικεφαλής του Κέντρου κ. Nico Gariboldi για τη συνάντηση προκειμένου να διερευνηθούν κοινά ενδιαφέροντα, στόχοι και τρόποι συνεργασίας. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η δυνατότητα απασχόλησης των αποφοίτων μας σε εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς, όπως η Pfizer και η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου μας με αντίστοιχες ομάδες του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer, σε ποικίλα αντικείμενα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη κοινών δράσεων».
Οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τις νέες θέσεις εργασίας στο Κέντρο: https://digitalhub.pfizer.com/open-positions
- Μαγδεμβούργο: Φουντώνει η οργή κατά των γερμανικών αρχών για το μακελειό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Οδηγός επιβίωσης στην πολυκατοικία
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ… διαβεβαίωσε ότι ο Μασκ δεν μπορεί να γίνει Πλανητάρχης
- Super Μπάλα Live: Τα όργια της διαιτησίας αλλοιώνουν το πρωτάθλημα
- Υπερθέαμα: Δείτε γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Περισσότερα από 3.100 παιδιά ιθαγενών Αμερικανών πέθαναν σε οικοτροφεία στις ΗΠΑ