Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βλάσσης: Εφτασε η ώρα να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι χωρίς περιορισμούς

Βλάσσης: Εφτασε η ώρα να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι χωρίς περιορισμούς

Όπως αναφέρει «το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής.

Στο νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας  Βλάσσης, τονίζοντας πως έφτασε η ώρα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς περιορισμούς

Όπως αναφέρει «το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία που έπρεπε να επιτευχθεί για την ρύθμιση αυτή μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς, προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση των κομμάτων και να κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα».

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στην αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη είπε ότι  αναγνώρισε πρόσφατα την αδικία προς τους Έλληνες του εξωτερικού υποσχόμενη, μάλιστα, πλήρη κατάργηση των υφιστάμενων περιορισμών προσθέτοντας ότι «μένει να φανεί στην πράξη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως επιθυμεί την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων της ομογένειας και αν την στηρίξει με την ψήφο των βουλευτών του».

Ο κ. Βλάσσης κάλεσε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την κυβερνητική πρωτοβουλία και να αναγνωρίσουν στην πράξη τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Πέρα από κομματικές προτιμήσεις η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί υπόθεση εθνική και η μαζική συμμετοχή τους ενδυναμώνει την ίδια τη Δημοκρατία μας και ενισχύει την Πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024