Η γυναίκα αγρότισσα «κλειδί» για την κοινωνική συνοχή
Στον ρόλο της γυναίκας στην μετά Covid εποχή αναφέρθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή κατά την ομιλία της στο διαδικτυακό συνέδριο του International Chamber of Commerce και της ΚΕΔΕ.
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
«Η πρώτη μάχη για τη γυναίκα στη μετά Covid εποχή είναι η μάχη για την εργασία» τόνισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή κατά την ομιλία της στο διαδικτυακό συνέδριο του International Chamber of Commerce και της ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα για την ισότητα των φύλων πως λόγω της πανδημικής κρίσης, όπως εκτιμάται, «χάνονται» 36 χρόνια στον δρόμο για την εξάλειψη των διαφορών.
Όπως τόνισε η Υφυπουργός, ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα στην παγκόσμια ατζέντα σήμερα είναι ο ρόλος της γυναίκας στην μετά Covid εποχή, με το γυναικείο φύλο να είναι αυτό που επλήγη περισσότερο από την πανδημία.
Η γυναίκα αγρότισσα «κλειδί» για την κοινωνική συνοχή
Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε ότι η σημασία της γυναίκας και ειδικότερα της γυναίκας αγρότισσας είναι τεράστια για την κοινωνική συνοχή χαρακτηρίζοντας την «κλειδί» για την διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού και την δημογραφική ενδυνάμωση της υπαίθρου.
Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε η ενθάρρυνση των γυναικών για συμμετοχή στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΠΑΑ της μεταβατικής περιόδου 2014-2023 όσο και κυρίως στα προγράμματα, που προβλέπονται από το Υπουργείο για το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι πρωτεύουσας σημασίας στο σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας.
«Η πανδημική κρίση ανέτρεψε πολλά απ’ όσα είχαν επιτευχθεί»
«Πριν την πανδημία, σύμφωνα με το World Economic Forum, υπολογιζόταν ότι θα χρειαζόταν άλλα 100 χρόνια (!) για την ισότητα των δύο φύλων. Τώρα θα χρειασθούν 135,6 χρόνια! Ακριβώς επειδή η πανδημική κρίση ανέτρεψε πολλά απ’ όσα είχαν επιτευχθεί» σημείωσε η κ. Αραμπατζή, αναφέροντας πως το πρόβλημα είναι συνολικά της ανθρωπότητας, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου McKinsey εάν δεν ληφθεί κανένα μέτρο για να αντιστραφεί η κατάσταση, το 2030 το παγκόσμιο ΑΕΠ θα είναι μειωμένο κατά 1 τρις δολάρια ενώ αντίθετα, εάν ληφθούν γενναία μέτρα υπέρ της ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς, τότε το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να είναι μεγαλύτερο ακόμη και κατά 13 τρις δολάρια έως το τέλος της δεκαετίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις