
Κοροναϊός : Έως και 3 ώρες δικαιολογημένη απουσία από την εργασία όσων έχουν κλεισμένο ραντεβού για εμβολιασμό
Οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν τους εργαζομένους τους με κάθε τρόπο στη διαδικασία προγραμματισμού και προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, κατόπιν των προγραμματισμένων ραντεβού, εφόσον αυτά πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου εργασίας τους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας
Οδηγίες σχετικά με τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των εργαζομένων για την πρόληψη της διάδοσης του κοροναϊού, παρέχει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν τους εργαζομένους τους με κάθε τρόπο στη διαδικασία προγραμματισμού και προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, κατόπιν των προγραμματισμένων ραντεβού, εφόσον αυτά πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου εργασίας τους.
Συγκεκριμένα, δίνεται δυνατότητα στους εργαζόμενους να απουσιάσουν, με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη, για εύλογο χρονικό διάστημα έως και τρεις ώρες από την εργασία τους, εφόσον ο προγραμματισμένος εμβολιασμός τους έχει οριστεί εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας τους και αυτή τους η απουσία είναι δικαιολογημένη.
Δείτε την εγκύκλιο εδώ.
- Μύλος στο ΠΑΣΟΚ – Γερουλάνος κατά Δούκα: Χρήση «επιχειρημάτων» της Ομάδας Αλήθειας
- Πλήγμα στη Φενέρ για τη μάχη της πρωτιάς με τον Ολυμπιακό: Χάνει τον ΜακΚόλουμ
- Μπανγκόκ: Άνδρας δίνει μάχη για να παραμείνει όρθιος σε πισίνα τη στιγμή του φονικού σεισμού
- Χανάμι: Η εποχή των ανθέων κερασιάς στην Ιαπωνία ξεκίνησε με την εμφάνιση των πρώτων σάκουρα στο Τόκιο
- Το παρασκήνιο της παραπομπής Μπατζελή
- Επιτέλους λύση για το ευρωπαϊκό ρομπότ που θα αναχωρούσε για Άρη αλλά κόλλησε στη Γη