Μαγιορκίνης : Ποιες οι πιθανότητες να βγει λανθασμένο το self test
Οπως εξήγησε, ο κ. Μαγιορκίνης επειδή ο επιπολασμός του ιού είναι κοντά στο 1% στον ελληνικό πληθυσμό, η πιθανότητα να βγει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα είναι 1 στα 1.000.
Είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα με τα self test διευκρίνισε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του in.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείου Υγείας για την επέκτασή τους σε υπαλλήλους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Οπως εξήγησε, επειδή ο επιπολασμός του ιού είναι κοντά στο 1% στον ελληνικό πληθυσμό, η πιθανότητα να βγει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα είναι 1 στα 1.000. Μάλιστα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι για αυτόν τον λόγο επελέγησαν και τα συγκεκριμένα self tests, επειδή ακριβώς έχει διαπιστωθεί ότι παρέχουν υψηλή ακρίβεια.
Αναφερόμενος, μάλιστα στα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την πρώτη εφαρμογή των τεστ είπε ότι στόχος των τεστ είναι να σταματήσουν οι μεταδόσεις στην κοινωνία.
«Βδομάδα με βδομάδα θα βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η μείωση της μετάδοσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης τονίζοντας ότι με το τρόπον αυτό προλαμβάνουμε τη μετάδοση μέσα στο σπίτι.
Τέλος όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης είπε ότι «θέλουμε να πιάσουμε κυρίως τους ασυμπτωματικούς, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας »
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις