Λατρεύουμε τα μακαρόνια με κιμά, το τσίλι κον κάρνε και τους λαχανοντολμάδες. Το μοσχαρίσιο κρέας σε μορφή κιμά αποτελεί ένα από τα πιο εκπληκτικά γαστρονομικά ευρήματα, αναμφίβολα, οπότε είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ξανοιχτούμε σε νέες εκδοχές προετοιμασίας του.

Το κουβανέζικο αυτό, πικάντικο πιάτο θα σας ενθουσιάσει. Σερβίρεται με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, αλλά μπαίνει και μέσα σε πιτάκια ή ψωμί. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, χωρίς τις μεμβράνες και τους σπόρους και ψιλοκομμένη
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
850 γρ. χοντροκομμένος κιμάς από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες και κομματάκια
3 πιπεριές τσίλι ή κόκκινες καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους
½ κ.γλ. τριμμένο κύμινο
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
3/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι (ή γεμιστές πράσινες ελιές)
2 κοφτές κ.σ. μαύρες σταφίδες
2-3 κ.σ. ξερό λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοβόλησε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη και τις καυτερές πιπεριές και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού.

Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού, και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Αν έχει υγρά, ανεβάζουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να εξατμιστούν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις σταφίδες και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά.

Παραδοσιακά, η παρασκευή αυτή σερβίρεται με πιλάφι από μαύρα φασόλια και ρύζι και τηγανητές μπανάνες.

Εσείς αξιοποιήστε το όπως εμπνευστείτε εκείνη την στιγμή!