Κικίλιας και Κλούγκε στο in.gr για το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα και την κόπωση των πολιτών από την πανδημία
Τι απάντησαν στο in.gr κατά τη διάρκεια του online press briefing του ΠΟΥ
- Σύσταση καθηγητή του Χάρβαρντ σε Κίεβο: Σταματήστε τις δολοφονίες, δεν σας συμφέρουν
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Σαιν-Τροπέ: Γιατί παίρνουν τις παραλίες τέτοιες ημέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ;
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ανυπομονώ να ξεκινήσω την αποστολή μου ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
- Ο γιος της Πάμελα Άντερσον θέλει να καταρρίψει την άποψη της «ξανθιάς βόμβας» για τη μαμά του
Σε ερωτήματα του in.gr σχετικά με την βασική ιδέα πίσω από την συμφωνία έναρξης της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών καθώς και για την ψυχολογική κόπωση των Ευρωπαίων πολιτών λόγω των διαδοχικών lockdown απάντησαν, αντίστοιχα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε στο online press briefing του ΠΟΥ.
Κικίλιας για το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα: Σε έναν άνισο κόσμο, θα πρέπει να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες για ιατρική φροντίδα
Λίγη ώρα μετά λοιπόν την υπογραφή της συμφωνίας για το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για την βασική ιδέα πίσω από αυτή τη σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα.
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνας είναι το πρώτο στην ιστορία που θα έχει ως αντικείμενο την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Αθηνών.
«Όταν το θέμα έρχεται στο σύστημα δημόσιας υγείας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για την ποιότητα της υγείας που προσφέρεται στους ασθενείς», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας πως σε έναν άνισο κόσμο θα πρέπει να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.
Ο υπουργός επισήμανε πως το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα θα γίνει ο «πυρήνας» για την ανταλλαγή πληροφορίων για την δημόσια υγεία μεταξύ των ευρωπαίων χωρών.
Σκοπός όπως ανέφερε είναι αφενός η βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα, αφετέρου η προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών από τους επαγγελματίες υγείας της χώρας.
Κλούγκε: Περνάμε μία δύσκολη κατάσταση αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ
Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Δρ. Κλούγκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τέλος του press briefing, απάντησε μεταξύ άλλων και σε ερώτηση του in.gr σχετικά με το «αν ο ΠΟΥ εξετάζει κάποιο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας δεδομένης της κούρασης των πολιτών (pandemic fatigue)».
Ο Δρ. Κλούγκε τόνισε πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε επικοινωνία με τα ευρωπαϊκά υπουργεία Υγείας, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας προκειμένου να σχεδιάσουν μία στρατηγική που να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε κοινωνίας.
Τονίζοντας πως ζούμε μία δύσκολη κατάσταση, ο Δρ. Κλούγκε παρουσίασε τη στρατηγική του ΠΟΥ προκειμένου να βγούμε αλώβητοι και νικητές από την πανδημία.
«Το βασικο κλειδί είναι η κατανόηση», ανέφερε ο Δρ. Κλούγκε, τονίζοντας πως «οι κυβερνήσεις των χωρών πρέπει να καταλαβαίνουν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι μόνο να σκέφτονται τι μπορεί να χρειάζονται».
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η προσφορά των role models στην κοινή προσπάθεια που γίνεται κατά του κοροναϊού.
Μάλιστα ειδική αναφορά έγινε και σε μία ελληνική λέξη που όπως ανέφερε είχε μεγάλη βαρύτητα στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, την ενσυναίσθηση.
Ο Δρ. Κλούγκε τόνισε πως χρειαζόμαστε ενσυναίσθηση και κατανόηση, καθώς και ηγεσίες με όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία, καθώς αν και πήρε περισσότερο απ΄ όσο περιμέναμε μπορούμε να δούμε πλέον το φως στην άκρη του τούνελ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις