Our America : Το αντιρατσιστικό video game που μας βάζει στη θέση ενός μαύρου πατέρα
Ο παίκτης είναι στη θέση ενός μαύρου πατέρα στην Αμερική που πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο. Ένα περιπολικό τους σταματά και μετά πρέπει να καταφέρουν να φτάσουν σώοι στον προορισμό τους.
- Μέλος κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες ήταν η Ειρήνη – Τι λένε τα θύματα της σπείρας
- Πώς το Προσφυγικό πλήττει βαριά τη Μελόνι – Το πολιτικό φιάσκο της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας
- «Ένα μάτι και αρκετά δάχτυλα» Τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ζητούν αντίποινα για τον πρέσβη τους
- Κοινή αναφορά στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές πλησίον Κασσελάκη
Τα ρατσιστικά εγκλήματα της Αστυνομίας στην Αμερική πυροδότησαν το κίνημα Black Lives Matter και μαζί του άνοιξαν την πιο πλατιά συζήτηση στη δημόσια σφαίρα των ΗΠΑ για τον ρατσισμό από τη δεκατία του 1960. Ένα video game που ονομάζεται «Η Αμερική μας» φιλοδοξεί να συμβάλει και αυτό στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό.
Ο μηχανικός λογισμικού Μπράιαντ Γιανγκ, εμπνευστής του παχινιδιού, θέλει να μεταφέρει την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί σε όλους τους υπόλοιπους.
“Η Αμερική μας” τοποθετεί τον παίκτη στην θέση του οδηγού ενώ ένας μαύρος πατέρας πηγαίνει τον γιό του στο σχολείο.
Στην πορεία τούς σταματάει η αστυνομία, μια εξέλιξη που οδηγεί σε επιλογές ζωής και θανάτου.
“Ο παίκτης πρέπει να περάσει από αυτά τα διαφορετικά σενάρια, για το αν πρόκειται για καλυμμένο ή ανοιχτό ρατσισμό, και να πλοηγηθεί σε αυτές τις διαφορετικές συνομιλίες και διαδραστικές επικοινωνίες με τον σωστό τρόπο”, εξηγεί ο 25χρονος Γιανγκ.
Όταν ο Γιανγκ ήταν 16 ετών, ο πατέρας του τον πήγε να αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο , σύμφωνα με την περιγραφή του βιντεοπαιχνιδιού αυτού στην ιστοσελίδα συγκέντρωσης χρημάτων Kickstarter.
Σε έναν τυπικό έλεγχο μπορεί να μην γυρίσεις ζωντανός
Κατά την επιστροφή τους στο σπίτι κι ενώ οδηγούσε ο πατέρας του, τούς σταμάτησε η αστυνομία. Όταν ο Γιανγκ κινήθηκε για να ανοίξει το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και να βγάλει την άδεια, ο αστυνομικός, όπως περιγράφει ο ίδιος ο 25χρονος, έκανε κίνηση για να τραβήξει όπλο, μια στιγμή τρόμου που όμως δεν είχε βίαιη κατάληξη.
“Είμαι εντελώς επικεντρωμένος στο να φωτισω απλά μια κατάσταση την οποία πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και να δώσω μια ευκαιρία στους ανθρώπους να βιώσουν τι σημαίνει το να είσαι μαύρος στην Αμερική”, εξηγεί ο νεαρός.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Ντοντ Ράιτ από την αστυνομία στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας για τροχαία παράβαση, κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του τον περασμένο Μάιο ο Τζορτζ Φλόιντ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ το βίντεο γκέιμ “Η Αμερική μας” προκάλεσε το ενδιαφέρον της εταιρείας τρισδιάστατου λογισμικού Unity Software Inc, η οποία χρηματοδότησε το σχέδιο του Γιανγκ με 25.000 δολάρια.
Τα video games έχουν επίσης συμβάλει στο να βιωθούν οι εμπειρίες άλλων περιθωριοποιημένων ομάδων, όπως είναι οι εκτοπισμένοι από πολέμους πρόσφυγες. Ο Μπράιαντ και η ομάδα του ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει το παιχνίδι ως τον Σεπτέμβριο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις