Νίκος Δένδιας : Ξεκάθαρος νικητής του «ντιμπέιτ» με τον Τσαβούσογλου – Τι «μαρτυρά» η γλώσσα του σώματος
Μάρτυρες ενός τσακωμού που δεν έχει προηγούμενο μπροστά στις κάμερες έγιναν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μάρτυρες ενός τσακωμού που δεν έχει προηγούμενο μπροστά στις κάμερες έγιναν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Τα… λόγια πήραν φωτιά και μέσα σε λίγα λεπτά η καθιερωμένη και -πολλές φορές- τυπικού χαρακτήρα συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, μετατράπηκε σε ένα άτυπο ντιμπέιτ με τους δύο άνδρες να ξεδιπλώνουν μπροστά στις κάμερες τις αιτιάσεις των χωρών τους σε διάφορους τομείς και να απαντούν ο ένας στον άλλον σε έντονο ύφος.
Ωστόσο, πίσω από τα λόγια υπάρχει και η… γλώσσα του σώματος, η οποία σπάνια ξεγελάει.
Το MEGA απευθύνθηκε σε ειδικούς φυσιογνωμιστές, οι οποίοι ανέλυσαν καρέ – καρέ τον θυελλώδη διάλογο ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η στάση του σώματος, οι κινήσεις των χεριών, οι εκφράσεις των προσώπων τους και τα βλέμματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μείγμα εξωλεκτικών μηνυμάτων. Ιδίως τις στιγμές της έντασης η γλώσσα του σώματος ήταν αποκαλυπτική.
- Διαβάστε επίσης: Γ. Φίλης για τον τσακωμό Δένδια με Τσαβούσογλου – «Ξεκάθαρα οι Τούρκοι εξεπλάγησαν – Αναμένεται κλιμάκωση»
Τι «μαρτυρά» η γλώσσα του σώματος
Σύμφωνα με την ανάλυση του φυσιογνωμιστή, Φώτη Έβαν Γεωργουλάκη, στο MEGA, οι ειδικοί σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτούν τρία στοιχεία.
Βασικό στοιχείο είναι το βλέμμα και σε αυτό ο Νίκος Δένδιας έδειξε πόσο άνετος ήταν, κοιτώντας τον Τσαβούσογλου στα μάτια, σε αντίθεση με τον τούρκο ομόλογό του, ο οποίος κοιτούσε κάτω.
Επόμενο στοιχείο είναι οι κινήσεις του σώματος, όπου και εκεί ο έλληνας υπουργός κέρδισε το παιχνίδι των εντυπώσεων, με την άνεση των κινήσεών του σε αντίθεση με τον Τσαβούσογλου
Ακόμα και στην μάχη του… χαμόγελου ο Νίκος Δένδιας έδειξε ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο σε αντίθεση με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας έδειξε ότι ήταν προετοιμασμένος.
Ο μεγάλος χαμένος του «θερμού» αυτού επεισοδίου ήταν ξεκάθαρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον φυσιογνωμιστή, ο οποίος επισημαίνει πως ο τούρκος ΥΠΕΞ σίγουρα δεν περίμενε κάτι τέτοιο και αυτός είναι και ο λόγος που ήθελε με κάθε τρόπο να τελειώνει αυτή η «διαμάχη».
Το σίγουρο, δε, είναι ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης στην Άγκυρα θα το θυμούνται για καιρό…
Τσαβούσογλου… μαινόμενος και μετά τον καβγά
Μάλιστα, ενδεικτικό της ενόχλησης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι η νέα αναφορά του στην επεισοδιακή συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
«Είχαμε ένταση με την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είδαμε την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα ως σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων. Η συνάντηση ήταν θετική, ειλικρινής. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε μια στενή μορφή, συζητήσαμε τις διαφορές μας», ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου, για να συνεχίσει υποστηρίζοντας λίγο ως πολύ ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον… παραπλάνησε, αφού άλλα του είπε στην κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν, και άλλα έπραξε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε τα εξής: «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Δένδιας και η ομάδα του, είπαν: «Δεν θα θίξουμε αμφιλεγόμενα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από εσάς, βασιζόμαστε στην κατανόηση». Αλλά σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του
«Ο υπουργός Εξωτερικών μας, έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση του», ήταν το πρώτο σχόλιο του Τούρκου προέδρου, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να περιμένουν από τον Τσαβούσογλου να παραμείνει σιωπηλός».
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτή σαν να είναι δημόσιος αξιωματούχος, ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τη διοίκησή του μέσω της Ιεράς Συνόδου».
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
- Ουκρανία: Παρίσι και Λονδίνο υπόσχονται να μην αφήσουν τον Πούτιν να «πετύχει τους σκοπούς του»
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά την ήττα στο Λονδίνο
- Θα μπουν οι ΗΠΑ στο στόχαστρο των εκδικητών ομολόγων;
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια
- Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 73-72: Μπλακ-άουτ και απότομη προσγείωση για τη «γαλανόλευκη»