Έκθεση – φόρος τιμής στην Μπριόνα Τέιλορ
πάνω από ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μία νέα έκθεση τέχνης στην πατρίδα της, τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της, επισημαίνοντας παράλληλα τα σοβαρά ζητήματα της ένοπλης βίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος μετά τον τραγικό θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ και μία νέα έκθεση τέχνης στην πατρίδα της, την πόλη Λούισβιλ στο Κεντάκι, τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της, επισημαίνοντας παράλληλα τα σοβαρά ζητήματα της ένοπλης βίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ.
Στην έκθεση στο Speed Art Museum με τίτλο «Promise, Witness, Remembrance» παρουσιάζεται το πορτρέτο της Μπριόνα Τέιλορ από την Έιμι Σέραλντ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2020 του Vanity Fair.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το πορτρέτο εμφανίζεται δημόσια.
Breonna Taylor’s family members have helped create an art show about Breonna’s life and legacy. The exhibition is called «Promise, Witness, Remembrance» and is at The Speed Art Museum.#BreonnaTaylor #Arthttps://t.co/zDl55zCHg7
— TalkDeath (@TalkDeathDaily) April 13, 2021
Πέρα από το πορτρέτο της Σέραλντ, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης έργα περισσότερων από 20 καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα πραγματικών εμπειριών.
Τα θέματα της έκθεσης, τα οποία αναφέρονται και στον τίτλο της προέκυψαν από τη συζήτηση που είχε η επιμελήτριά της, Άλισον Γκλεν με τη μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ, Ταμίκα Πάλμερ.
“Promise, Witness, Remembrance” at the Speed Museum in Kentucky offers a model for aging museums in survivalist mode. https://t.co/UhejH7brg4
— New York Times Arts (@nytimesarts) April 12, 2021
Στην ενότητα «Υπόσχεση» οι καλλιτέχνες εξερευνούν με διάφορα μέσα τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την ιστορία και τις υποσχέσεις, καθώς και το πως οι άνθρωποι βιώνουν ή δεν βιώνουν τις βασικές αρχές, τα ιδανικά του να είσαι Αμερικανός.
Στην ενότητα «Μάρτυρας» ομάδα καλλιτεχνών διαφορετικών γενεών παρουσιάζει έργα που αντανακλούν την εποχή στην οποία δημιουργήθηκαν με επίκεντρο την αντίσταση στο πέρασμα του χρόνου, τη μορφή και το πλαίσιό της.
Στην ενότητα «Μνήμη» οι καλλιτέχνες αναφέρονται στη βία των όπλων και την αστυνομική βαναυσότητα, τα θύματά τους και την κληρονομιά τους.
Στην έκθεση παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, τα έργα του Κέρι Τζέιμς Μάρσαλ «Lost Boys: AKA BB» (1993) και του Νικ Κέιβ «Unarmed» (2020).
Η 26χρονη Μπριόνα Τέιλορ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς μέσα στο διαμέρισμά της στο Λούισβιλ, σε αστυνομική επιχείρηση φιάσκο.
Η Τέιλορ βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν σε αυτό αναζητώντας λανθασμένα ύποπτο που δεν διέμενε πλέον στο κτίριο και ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί.
Η Αφροαμερικανή Μπριόνα Τέιλορ έγινε σύμβολο στο κίνημα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που πυροδότησε η δολοφονία ενός άλλου μαύρου Αμερικανούς, του Τζορτζ Φλόιντ, από λευκούς αστυνομικούς, στη Μινεάπολη, στις 15 Μαΐου του 2020.
Η Ταμίκα Πάλμερ, η οποία στην ενότητα «Μνήμη» συνεισέφερε με ένα χρονολόγιο της ζωής της Μπριόνα Τέιλορ λέει σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η έκθεση αφιερωμένη στην κόρη της, είναι όπως την περίμενε, ειρηνική και προσθέτει ότι δεν ανέμενε ποτέ ότι άνθρωποι που δεν την γνώρισαν θα δημιουργούσαν έργα τέχνης για εκείνη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις