Με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»: Βεργίνα – Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος
Μια μοναδική ξενάγηση στο ανυπολόγιστης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος
παρουσιάζουν
Βεργίνα
Μια μοναδική ξενάγηση στο ανυπολόγιστης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναλυτικές πληροφορίες και άγνωστα στοιχεία.
Μία ιστορική διαδρομή από την ίδρυση του μακεδονικού βασιλείου, μέχρι τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο αρχαιολογικός χώρος, το ανάκτορο, το Μουσείο, οι βασιλικοί τάφοι, τα μεγάλα αριστουργήματα της τέχνης των Μακεδόνων και το χρονικό της ανασκαφής.
Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.
Η Βεργίνα είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας και σε μικρή απόσταση από τη γέφυρα του Αλιάκμονα. Σε αυτό το μικρό προσφυγικό χωριό του μακεδονικού κάμπου, στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων, στη «Μακεδονίδα γη» του Ηροδότου ήρθε στο φως το 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο, η πόλη των αρχαίων Αιγών, η πρώτη πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου που το όνομά της σημαίνει « ο τόπος με τα πολλά κατσίκια».
Τα ανυπολόγιστης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην επικράτεια των Μακεδόνων βασιλέων, στον τόπο του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, της Ευρυδίκης και της Ολυμπιάδας, οδήγησαν, το 1996, την UNESCO στην ανακήρυξη της περιοχής σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Φυσικού Κάλλους.
Επί βασιλείας κυρίως του Φιλίππου Β’, οι Αιγές ως πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου αποτέλεσαν τόπο άνθησης ιδεών για την πολιτική, τη διοίκηση, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την αρχιτεκτονική. Ακόμα και όταν οι Αιγές έπαψαν να υπάρχουν, οι ιδέες συνέχισαν την πορεία τους στον χρόνο. Από τις Αιγές ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την αναδιοργάνωση του κόσμου. Από τις Αιγές ξεκίνησε η ελληνιστική οικουμένη που επηρέασε Δύση και Ανατολή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις