Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι πλατείες δεν είναι χοιροστάσια ούτε εκκολαπτήρια επιδημιών

Οι πλατείες δεν είναι χοιροστάσια ούτε εκκολαπτήρια επιδημιών

Το μόνο ελαφρυντικό για όλους αυτούς τους εθελότυφλους κορύβαντες είναι ότι παρόμοιο δυναμικό αντιρρησιών της ανθρώπινης υπόστασης διαπρέπει σε αμέτρητα κορωνο-πάρτι και του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου.

Ήλθε νομίζω η ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία του, να μετατρέψει την πλατεία Εξαρχείων από κρησφύγετο του υποκόσμου των τρομοκρατών και μπαχαλάκηδων, σε κόσμημα του κέντρου της πρωτεύουσας, να προχωρήσει και σε αναμόρφωση ορισμένων πλατειών, από χοιροστάσια και εκκολαπτήρια επιδημιών, σε χώρους ανάπλασης και πολιτισμένης συνύπαρξης των πολιτών.

Δεν χρειάζεται περίσσευμα φαιάς ουσίας για να προχωρήσει κανείς στην παραδοχή των παραπάνω επισημάνσεων. Αρκεί να δει και να ξαναδεί τις μαγνητοσκοπημένες εικόνες από το καθάρισμα των πλατειών Βαρνάβα και άλλων περιοχών της Αθήνας. Ώρα έξι το πρωί στοίβες τα απορρίμματα των μεθυσμένων γλεντοκόπων, του κορωνοϊού, από πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, λερωμένες χαρτοπετσέτες, τσακισμένα ντενεκεδάκια από μπύρες, κάπου-κάπου και εμετικά απόβλητα…

Μια απέραντη χωματερή από κάθε λογής απορρίμματα. Αγόρια και κορίτσια προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, που αγοράζουν με το χαρτζιλίκι του μπαμπά και της μαμάς νύχτα και πουλάνε μέρα. Εξαιρώ απ’ όλα αυτούς τους ανόητους και αυτοκτονικούς ταραξίες ένα μεγάλο ποσοστό ελλήνων βιοπαλαιστών που παρασύρονται άκοντες, παρά τη θέλησή τους σ’ αυτά τα έκτροπα. Οδεύουν χοροπηδώντας το σούρουπο στις πλατείες, όπου έχουν εγκατασταθεί οι γνωστές επιχειρήσεις του ποδαριού, πουλώντας σε πλαστικά ποτήρια μπόμπες ουίσκι, τζιν, ρούμι και βάλε. Ό,τι πρέπει για να «κάνουν κεφάλι» οι ανεγκέφαλοι. Και τα χαράματα της άλλης μέρας, επιστρέφουν τρικλίζοντας από την παραζάλη και την μέθη στο σπίτι. Για να κοιμηθούν μέχρι το απομεσήμερο και να καταβροχθίσουν το πιάτο της μαμάς και να ξανακοιμηθούν και ξυπνήσουν στις 8 το βράδυ για την επόμενη εξόρμηση σε άλλες πλατείες.

Το μόνο ελαφρυντικό για όλους αυτούς τους εθελότυφλους κορύβαντες είναι ότι παρόμοιο δυναμικό αντιρρησιών της ανθρώπινης υπόστασης διαπρέπει σε αμέτρητα κορωνο-πάρτι και του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου.

Ευθύνονται γονείς και κηδεμόνες

Ακριβώς, σ’ αυτό το σημείο της προετοιμασίας για την επόμενη έξοδο και εκτόνωση στις πανέμορφες πλατείες, διερωτόμαστε: Από ποιους γονείς ή κηδεμόνες κατάγονται και φροντίζονται τ’ απολωλότα αυτά πρόβατα; Δεν έμαθαν γονείς και κηδεμόνες ποτέ τα τέκνα τους και τους προστατευόμενούς τους, μετά από κάθε αφόδευση να τραβάνε το καζανάκι; Δεν τους είπαν ποτέ «μαζέψτε τα σκουπίδια σας μετά το γλέντι και ρίξτε τα στους δημοτικούς κάδους»; Αλλά τι να κάνεις; «Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

με έκδηλη περιφρόνηση προς την προστατευτική μάσκα, οι αρνητές της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης συμφύρονται σε συνάξεις πατείς με-πατώ σε και αμέσως μετά το ξεφάντωμα αυτό επιστρέφουν κατάφορτοι με τους επιδημικούς ιούς στο σπίτι τους.

Πέραν όμως από αυτό τον κοινωνικό μπελά ας σκεφτούμε, ότι αυτές οι απροστάτευτες πλατείες, με τις εκατοντάδες των περιοίκων που δεν κλείνουν μάτι από τη φασαρία και τη φρενίτιδα μιας ψυχοεξοντωτικής «μουσικής» που εξολοθρεύει την ανθρώπινη υπόσταση, πέρα λοιπόν από τα βδελυρά αυτά κορωνο-πάρτυ ας αναλογιστούν και οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι, ότι αυτές οι αδέσποτες πλατείες με το σημερινό τους κατάντημα είναι τα χειρότερα εκκολαπτήρια των θανατηφόρων ιών και ότι κατά συνέπειαν και οι οργανωτές και οι μετέχοντες σ’ αυτές τις εμετικές παννυχίδες είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για τις εκρηκτικές διαστάσεις της πανδημίας. Και από την άποψη αυτή «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Δηλαδή, δεν αρκεί ο επιτυχημένος σχεδιασμός του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά παράλληλα επιβάλλεται και η σθεναρότερη στάση της εισαγγελικής αρχής, για την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου που προβλέπει ποινές από 2 χρόνια έως και ισόβια για τους υπαιτίως προκαλούντες την εξάπλωση των επιδημιών.

Όμως μέχρι τότε ο κύριος Χρυσοχοΐδης ας σκεφτεί μήπως α) Επιβάλλεται η εγρήγορση των αστυνομικών δυνάμεων για τον έγκαιρο αποκλεισμό των πλατειών από τον συναγελασμό των ανεγκέφαλων γλεντοκόπων και β) Σκόπιμη θα ήταν η χρήση των οχημάτων με τους πυροσβεστικούς κρουνούς για την αναίμακτη διάλυση των νεαρών κορυβάντων…

Αυτό είναι ένα μικρό φωτογραφικό δείγμα από τα άψυχα και βιολογικά απόβλητα στα νυχτερινά ξεφαντώματα στις πλατείες των Αθηνών και των όμορων δήμων. Στα video που μεταδόθηκαν στα τηλεοπτικά δίκτυα οι σωροί αυτών των αποβλήτων από τα κορωνο-πάρτι σχηματίζουν πραγματικούς λόφους.

Ένα παρόμοιο σκωτσέζικο ντους θα συνέφερε από την… «έκσταση» και θ’ απάλλασσε και από την απλυσιά πολλούς από αυτούς που πρωτοστατούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού…

Και κλείνω το σημείωμά μου αυτό με τη διευκρίνιση ότι: Δεν συνηθίζω το αιχμηρό και ανελέητο λεκτικό ιδίωμα. Και αν κάποιες εκφράσεις παρεκκλίνουν από τις αρχές μου αυτές η εξήγηση είναι, ότι τα εκτρεπόμενα άτομα των πλατειών δεν εξυβρίζονται, αλλά αυτοπροσδιορίζονται από τις ίδιες τις πράξεις τους.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024