Σαρωτικό αποδεικνύεται το πέρασμα του κοροναϊού στη χώρα, καθώς αρκετά σχολικά τμήματα έχουν τεθεί σε αναστολή μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν.
Φυσικά τα self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές, διέκοψαν την μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθώς οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πάνε.
Ειδικότερα περίπου 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16/4) αντίστοιχα δεν ξεπερνούσαν τα 79.
Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.
Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.
Δείτε λεπτομέρειες στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.