Για δεύτερη ημέρα μαθητής Λυκείου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης επιχείρησε να μπει στη τάξη για να παρακολουθήσει το μάθημα χωρίς όμως να φέρει μαζί του βεβαίωση ότι έχει πραγματοποιήσει self test που να αποδεικνύει ότι είναι αρνητικός στον κοροναϊό.

Ο μαθητής κατάφερε και μπήκε στο σχολείο από άλλη είσοδο και παρέμενε στο προαύλιο.

«Δεν είναι για την ώρα στην τάξη, αλλά θα έχουμε θέμα εάν το κάνει ξανά αυτό, θα υποχρεωθώ να εφαρμόσω το νόμο. Θα ενημερώσω την Αστυνομία για το πρόβλημα, γιατί πρέπει να έρθει και να του ζητήσει να βγει έξω», είπε ο Παναγιώτης Μάρκου, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Θέρμης.

Κατ’ επανάληψη δίχως τεστ

Να σημειωθεί ότι χθες ο ίδιος μαθητής της Β΄ Λυκείου ήθελε να παρακολουθήσει το μάθημα, αλλά χωρίς να έχει την βεβαίωση του self test. O εν λόγω μαθητής, μάλιστα, μπήκε και μέσα στην τάξη και δεν ήθελε να φύγει, με αποτέλεσμα να μη γίνει το μάθημα.

Ο διευθυντής ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, καλώντας τον πατέρα του στο σχολείο.

Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού αυτοαποκαλέστηκε «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και άρχισε να βρίζει τον διευθυντή με χυδαίους χαρακτηρισμούς ενώ τον αποκάλεσε και προδότη και ξεφτίλα.

Ο κ. Μάρκου μετά από επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης κάλεσε την αστυνομία και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα.