Μόλις κυκλοφόρησε ένα μπλουζάκι για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό εναντίον των Ασιατών
Είναι πολύ όμορφο και συνεργάστηκαν τρεις κωφοί καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο για την δημιουργία του
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
Για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ρατσισμού ενάντια στους Ασιάτες, τέσσερις δημιουργικοί τύποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να παρουσιάσουν ένα μπλουζάκι το οποίο ελπίζουν ότι θα εγείρει την ευαισθητοποίηση για τις κοινότητες AAPI και Asian Deaf.
Ο Κορεάτης-Αμερικανός καλλιτέχνης με έδρα το Βερολίνο, Christine Sun Kim, ο Ινδοαυστραλός σχεδιαστής και σκηνοθέτης τέχνης με έδρα το Λονδίνο, Ravi Vasvan και η Washington-DC, η Κινεζοαμερικανίδα εικονογράφος Meeya Tjiang, που είναι όλοι κωφοί, συνεργάστηκαν για να σημιουργήσουν αυτήν την ξεχωριστή μπλούζα.
Η ετικέτα streetwear της Υόρκης Staple Pigeon, που ιδρύθηκε από τον Κινέζο-Αμερικανό σχεδιαστή Jeff Staple, για να σχεδιάσει το μακρυμάνικο μαύρο βαμβακερό μπλουζάκι που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο μπροστινό μέρος, βρίσκεται μια εικόνα από τον Tjiang δύο χεριών που υπογράφουν, στην Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, «Σταματήστε το Ασιατικό Μίσος».
Αυτές οι λέξεις διατρέχουν επίσης το μήκος του αριστερού μανικιού, ενώ η δεξιά εμφανίζει το λογότυπο του Staple Pigeon, μαζί με το σύμβολο για το Deaf Power, δηλαδή της Δύναμης της Κωφώτητας.
Οι τρεις κωφοί κατασκευαστές που συμμετείχαν στο έργο μεγάλωσαν σε κυρίως λευκούς κωφούς χώρους.
«Ήμουν πάντα πολύ απασχολημένος με το ζήτημα της κωφώτητας», λέει η Kim, που πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Καλιφόρνια. «Μου πήρε χρόνια να αναγνωρίσω τις υπόλοιπες ταυτότητές μου.»
Ο Vasvan, εν τω μεταξύ, μεγάλωσε στην Αυστραλία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου τα Κωφά Ασιατικά-Αυστραλιανά πρότυπα δεν υπήρχαν. Δουλεύοντας με άλλους Ασιάτες δημιουργούς, λέει, «με βοήθησε να αναπτύξω μια καλύτερη κατανόηση της κληρονομιάς και της ταυτότητάς μου».
Οι μπλούζες, λοιπόν, είναι ένας τρόπος για να υποστηρίξουν το αίτημα των καλλιτεχνών για περισσότερη εκπροσώπηση της ασιατικής κωφής κοινότητας, καθώς και για να αντιμετωπίσουν το μίσος και τη βία που αντιμετωπίζουν οι Ασιάτισσες και οι Ασιάτες στις ΗΠΑ.
Κοστίζει 50 δολάρια και το βρίσκετε εδώ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις