Δοκιμάστε αυτήν την πολύχρωμη και εντυπωσιακή πατατοσαλάτα
Ιδανική επιλογή για τις τελευταίες μέρες της Σαρακοστής, αλλά και για το ανοιξιάτικο τραπέζι γενικώς
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Αυτή η εκδοχή της πατατοσαλάτας, δια χειρός της γνωστής μαγείρισσας Μαριάννας Ευθυμίου-Γλάρου, θα σας εντυπωσιάσει. Είναι κάπως…ρετρό, πεντανόστιμη, νηστίσιμη και όχι ιδιαίτερα απαιτητική στην παρασκευή της.
Απολαύστε την διαδικασία να την φτιάχνετε, αλλά και να την τρώτε. Η παρακάτω συνταγή βγάζει 6 με 8 μερίδες, ενώ απαιτεί προετοιμασία 45 λεπτών και αναμονή 2 ωρών τουλάχιστον.
Υλικά για μία μικρή φόρμα:
• 1 κιλό πατάτες βρασμένες
• 4 καρότα βρασμένα
• 3 παντζάρια βρασμένα
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• Αλάτι, πιπέρι
• ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
• 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
• Χυμό λεμονιού
• 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Μοιράζουμε τις βρασμένες πατάτες σε τρία διαφορετικά μπολ.
2. Στο πρώτο μπολ με τις πατάτες προσθέτουμε τα βρασμένα παντζάρια με την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
3. Περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο κόκκινο μείγμα πατατοσαλάτας και το στρώνουμε σε μία μικρή φόρμα σιλικόνης.
4. Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα βρασμένα καρότα, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και το κύμινο.
5. Περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο πορτοκαλί μείγμα και στρώνουμε τη 2η στρώση πατατοσαλάτας μέσα στη φόρμα σιλικόνης.
6. Περνάμε από το μπλέντερ τις υπόλοιπες πατάτες και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια), αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
7. Ανακατεύουμε και στρώνουμε την 3η στρώση πατατοσαλάτας πάνω από το πορτοκαλί μείγμα.
8. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και κρέμα βαλσάμικο.
Η Μαριάννα Ευθυμίου-Γλάρου μας συμβουλεύει να χρησιμοποιήσουμε γλυκοπατάτεςστην κόκκινη στρώση και σελινόριζα στην πράσινη στρώση για να δώσουμε περισσότερη γεύση στην πατατοσαλάτα μας.
Αυτήν και άλλες συνταγές θα βρείτε στο τελευταίο βιβλίο της κυρίας Ευθυμίου-Γλάρου από τις εκδόσεις Εν Πλω «Σαρακοστιανό Τραπέζι».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις