Σταϊκούρας: Δεν αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ του 2021
Προχωράει η άσκηση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών
Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον φετινό ΕΝΦΙΑ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η άσκηση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα προχωρήσει μαζί με τον καθορισμό τιμών ζώνης για πρώτη φορά σε νέες περιοχές.
Όπως είπε η ΑΑΔΕ θα χρειαστεί κάποιους μήνες για να «τρέξει» τις προσαρμογές των νέων αντικειμενικών αξιών στον ΕΝΦΙΑ και στο τέλος του έτους θα εξεταστούν τα δεδομένα για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2021 θα καταβληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται το Σεπτέμβριο του 2021 και η τελευταία το Φεβρουάριο του 2022.
- Αγώνας δρόμου του Δήμου Άνδρου για την αποκατάσταση των ζημιών από έντονο καιρικό φαινόμενο
- Από την «μεγάλη παραίτηση» στη συλλογική διεκδίκηση – Πώς η AI τροφοδοτεί νέα εργατικά κινήματα
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον Παναιτωλικό
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη και Κανελλοπούλου το Σάββατο
- Οι Λέικερς στο κυνήγι του Αντετοκούνμπο: Το σχέδιο για να πάει ο Γιάννης στο Λος Άντζελες
- Δήμος Αθηναίων: 500 νέα δέντρα στο Άλσος Ιλισίων







