Βρετανία: Αυτή είναι η κύρια αιτία θανάτου και δεν είναι ο κοροναϊός
Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια.
Η Βρετανία νικά τον κοροναϊό καθώς σύμφωνα με στατιστικά που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα έδειξαν ότι η νόσος δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία και την Ουαλία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.
Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια.
Μέχρι σήμερα συνολικά 33,26 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει μια δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 11,2 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.729 κρούσματα και 18 θάνατοι που συνδέονται με την νόσο. Παράλληλα, με φυσική παρουσία 4.000 ατόμων θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα η τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων BRIT Awards. Θα είναι η πρώτη ζωντανή εκδήλωση με φυσική παρουσία κόσμου σε εσωτερικό χώρο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.
Οι παρευρισκόμενοι δεν θα υποχρεώνονται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις ή να φορούν μάσκες, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και στη συνέχεια να κάνουν ένα ακόμη τεστ μετά την τελετή.
Αυτό αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος δοκιμών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επανεκκίνησης μαζικών ζωντανών εκδηλώσεων μετά το lockdown.
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442