Αντρέ Λιόν Τάλι: Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας
Με το παράσημο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας, τιμάται ο πρώην διευθυντής δημιουργικού της Vogue, συντάκτης μόδας και συγγραφέας Αντρέ Λιόν Τάλι
Με το παράσημο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres) τιμάται ο Αντρέ Λιόν Τάλι.
Ο πρώην διευθυντής δημιουργικού της Vogue, συντάκτης μόδας και συγγραφέας ειδοποιήθηκε με email από την υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ροζελίν Μπασελό Ναρκίν για την ύψιστη τιμή.
The former Vogue editor will be made a chevalier of the Ordre des Arts et des Lettres, a recognition for contribution to the arts in France, where he has lived intermittently throughout his life. https://t.co/Gm5oCMXPoS
— The Business of Fashion (@BoF) April 20, 2021
Ο Αντρέ Λεό Τάλι τόνισε ότι έμεινε «απόλυτα έκπληκτος» όταν ενημερώθηκε για την διάκριση και ότι δεν είχε ιδέα ότι είχε προταθεί.
«Ακούστε. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Λέω με ειλικρίνεια ότι το να είσαι Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας και να αναγνωρίζεσαι από τη Δημοκρατία της Γαλλίας είναι μεγάλη τιμή» δήλωσε στο wwd ο Τάλι, ο οποίος έχει ζήσει κατά διαστήματα στο Παρίσι.
Ο Αντρέ Λεό Τάλι τόνισε πως εκτιμά ό,τι έχει σχέση με τη Γαλλία, τον πολιτισμό, την ιστορία και κάθε πτυχή της φινέτσας, το στιλ, την αρχιτεκτονική, τους κήπους, τη μόδα, την υψηλής ποιότητας κουζίνα, τις Βερσαλίες, τις εκκλησίες, την ιστορία – ακόμη και την κακή της ιστορία, δηλαδή, την επανάσταση και τη γκιλοτίνα.
«Νομίζω ότι είμαι θεματοφύλακας της Γαλλίας» ανέφερε.
Ο Αντρέ Λεό Τάλι έζησε στη Γαλλία για δύο χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ εργαζόταν για το Women’s Wear Daily και ξανά από το 1989 έως το 1995, και θεωρεί ότι καθηγήτριά του στο γυμνάσιο πρώτη φορά τον έκανε να ανακαλύψει την αγάπη του για τη χώρα.
Ο θρύλος της μόδας είπε ακόμη ότι ανυπομονεί για την τελετή, αν και οι λεπτομέρειες για το πότε θα πραγματοποιηθεί είναι σύμφωνα με το ΑΠΕ, ακόμα άγνωστες.
«Είναι ήδη μια γιορτή» είπε.
«Είναι μεγάλη τιμή και σπουδαίο επίτευγμα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα υψηλότερο. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα, αλλά το να χρίζομαι Ιππότης είναι καταπληκτικό, ειδικά για έναν Αφρο-Αμερικανό από τον Νότο. Για τον αγώνα μου» σημείωσε.
Χρόνια μετά την αποχώρησή του από την αμερικανική Vogue, ο Τάλι κυκλοφόρησε το 2020 τα απομνημονεύματά του με τίτλο «The Chiffon Trenches» με λεπτομέρειες για τις σχέσεις και τις εμπειρίες με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας
Το παράσημο με το οποίο αναγνωρίζονται καλλιτέχνες, συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στις Τέχνες στη Γαλλία έχει απονεμηθεί στους Μέριλ Στριπ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τίνα Τέρνερ και Πολ Όστερ.
- «Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά»: Το έγκλημα για το οποίο η Καθολική Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη
- Σπηλιωτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον βιοϊστορικό του κύκλο – Τι είπε για το κόμμα Κασσελάκη
- «Έξω φρενών» οι οπαδοί της Σίτι με τις «δικαιολογίες» του Γκουαρντιόλα
- Greek Government Targets Record Investment Program and Tax Relief for Middle Class
- Κρήτη: Αντί για τα δεσμά του γάμου πέρασαν στον γαμπρό χειροπέδες
- Ο Σπανούλης πλησιάζει στη Μονακό: Η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, το οριστικό deal και το… ΟΑΚΑ