Τώρα τα παιδιά σας μπορούν να… τρώνε τους μαρκαδόρους τους άφοβα
Όποιος βρίσκεται γύρω από βρέφη και νήπια ξέρει ότι μπορεί να βάλουν οτιδήποτε στο στόμα τους
Όποιος βρίσκεται γύρω από βρέφη και νήπια ξέρει ότι μπορεί να βάλουν οτιδήποτε στο στόμα τους. Αν θέλετε το παιδί σας να εξερευνήσει τη δημιουργική του πλευρά, μπορεί να είναι κουραστικό να το παρακολουθείτε συνεχώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν τρώει τους μαρκαδόρους του. Σωστά;
View this post on Instagram
Τώρα, μια γραφίστρια από την Ιαπωνία, η οποία δούλευε από το σπίτι της ενώ μεγάλωνε ταυτόχρονα τα παιδιά της, δημιούργησε κραγιόνια που είναι απολύτως ασφαλή και βρώσιμα για μικρά παιδιά.
View this post on Instagram
Ενώ ετοίμαζε ένα γεύμα μια μέρα, η Naoko Kimura, ιδρύτρια της εταιρείας Mizuiro, παρατήρησε τα ζωντανά χρώματα των λαχανικών που χρησιμοποιούσε. Αυτό έγινε η ιδέα πίσω από το Oyasai Crayon, η εταιρεία που δημιουργεί μαρκαδόρους από φυτικά απόβλητα και υποπροϊόντα παραγωγής ρυζιού που είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά.
Σύμφωνα με το Gizmodo, τα κραγιόνια είναι κατασκευασμένα από «κερί πίτουρου στερεού ρυζιού και υγρό λάδι ρυζιού» τα οποία χρησιμοποιούνται με ασφάλεια. Οι διάφορες αποχρώσεις των κραγιονιών γίνονται με ανάμιξη σε θρυμματισμένες σκόνες φρούτων και λαχανικών. Και ενώ η Kimura προσθέτει χρωστικές ουσίες που είναι ασφαλείς για τρόφιμα για να βελτιώσει τα χρώματα, χρησιμοποιεί μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας που προστίθεται συνήθως σε κανονικά κραγιόνια με βάση το κερί.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε μαρκαδόρος παίρνει το όνομα του από τα φρούτα και τα λαχανικά που βοήθησαν στη δημιουργία του, όπως «Καρότο» ή «Μωβ πατάτα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις