Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αλληλεγγύη ΣΥΡΙΖΑ σε HDP - Ξεκινάει η δίκη 108 στελεχών του

Αλληλεγγύη ΣΥΡΙΖΑ σε HDP – Ξεκινάει η δίκη 108 στελεχών του

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στο HDP, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έναρξη της δίκης 108 στελεχών του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP).  

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στο HDP, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έναρξη της δίκης 108 στελεχών του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP).

Μακρά σειρά διώξεων και φυλακίσεων

Πρόκειται, όπως επισημαίνει ειδικότερα ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, για τη δίκη 108 στελεχών του HDP, μεταξύ των οποίων και οι πρώην συμπρόεδροί του, Figen Yüksekdag και Selahattin Demirtas, όπου όλοι κατηγορούνται για τρομοκρατία, «με την δικαιολογία ότι το 2014, το HDP είχε εκδώσει κάλεσμα συμπαράστασης σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο Κομπάνι, το οποίο βρισκόταν υπό πολιορκία από δυνάμεις του ISIS. Το κατηγορητήριο βασίζεται στο γεγονός ότι, σε εκείνες τις διαδηλώσεις, είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η δίκη που ξεκινά σήμερα στην ‘Αγκυρα «αντικατοπτρίζει την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Τουρκία» και σημειώνει ότι «πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στη μακρά σειρά διώξεων και φυλακίσεων βουλευτών, στελεχών και μελών του HDP, με αποκορύφωμα το αίτημα απαγόρευσής του, το οποίο έχει κατατεθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας».

Ενώνει τη φωνή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη ότι «ενώνει τη φωνή του με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Τουρκίας και της Ευρώπης, αλλά και με ένα πλήθος ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, όπως το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι και η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο HDP, και σε όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην Τουρκία».

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024