Μυρτώ Αλικάκη: H νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας από την πρωταγωνίστρια του «Σιωπηλού Δρόμου»
Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς του MEGA «Σιωπηλός Δρόμος» Μυρτώ Αλικάκη μας προτείνει τις δικές της νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα
Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς του MEGA «Σιωπηλός Δρόμος» Μυρτώ Αλικάκη μας προτείνει τις δικές της νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα
Το καθημερινό φαγητό της Μεγάλης Εβδομάδας απασχολεί τα περισσότερα νοικοκυριά, καθώς οι περισσότεροι νηστεύουν.
Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει ξεκινήσει και η λύση για υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές, έρχεται δια χειρός της Μυρτούς Αλικάκη.
Η δημοφιλής ηθοποιός, εκτός από εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες, διαθέτει και εξαιρετικές ικανότητες μαγειρικής.
Η ίδια πειραματίζεται με διάφορες γεύσεις στην κουζίνα της και το αποτέλεσμα που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι εκπληκτικό.
Η Μυρτώ Αλικάκη έχει αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram κάποιες εύκολες και γρήγορες νηστίσιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Οσπριάδα με πορτοκάλι
Θα χρειαστείτε μισό πακέτο μείγμα οσπρίων . Βάζετε από το βράδυ τα όσπρια σε νερό να μουλιάσουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 6 h. Όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε, τα σουρώνετε, και τα βάζετε να βράσουν με καινούργιο νερό. Μετά από περίπου 40 λεπτά, προσθέτετε, Ένα πράσο κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο, έναν ζωμό Κνορ σε μορφή ζελέ, λίγο κύμινο, λίγο carry, αλάτι, Μπούκοβο, ελαιόλαδο, και τον χυμό ενός πορτοκαλιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, όπως εγώ έκανα, Και ένα μικρό φλιτζάνι φαγόπυρο. Το αφήνετε να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, η μέχρι να είστε σίγουροι ότι τα πιο μεγάλα όσπρια έχουν μαλακώσει
Αρακάς με πατάτες και γαρίδες κοκκινιστός
Τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ένα πακέτο κατεψυγμένο αρακά, τρεις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, και μία μικρή συσκευασία χυμό ντομάτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζεστό νερό . Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ένα κύβο λαχανικών ! Όταν δούμε ότι οι πατάτες έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο και το φαγητό μας είναι έτοιμο
Πένες με θαλασσινά
Τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι δύο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, και μία σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε τα θαλασσινά, γαρίδες, μύδια, και ότι άλλο θέλετε, αφού πρώτα τα έχετε ξεπαγώσει. Μετά προσθέτετε δύο κουταλιές πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι ,παπρικα ,Και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Το αφήνετε να σιγοβράσει, για περίπου ένα τέταρτο, και στο τέλος ριχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζετε τις πέννες ξεχωριστά, της ρίχνετε μέσα, και ανακατεύετε.
Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα
Από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες και τόσο απλή… τσιγαρίζετε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο και μετά προσθέτετε δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας , ελάχιστο νερό , νιφάδες κόκκινου πιπεριού , ένα ζελέ ζωμού κότας (είναι πιο ωραίο από τον κύβο) λίγο αλάτι, ρίγανη ! Βράζετε τις πένες και αφού τις σουρώσετε τις ρίχνετε μέσα στην πηχτή σάλτσα και ανακατεύετε καλά ! Έτοιμο…
Μπριάμ
Ένα εύκολο μπριάμ με πατάτες ,μελιτζάνες, κολοκύθια, και κρεμμύδι . Όλα μαζί στη γάστρα , χυμός ντομάτας , λαδακι, ρίγανη , αλάτια , πιπέρια , τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και χωρίς νερό στο φούρνο για μιάμιση ώρα ! Τέλειο να το φάτε με γιαούρτι και κρίθινο παξιμάδι !
Και για υπέροχη σαλάτα με παντζάρι και μαυρομάτικα, κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό , μπαλσάμικο κι ελαιόλαδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις